Tyler Bryant & The Shakedown - Electrified (2024)

1 stem

Label: Rattle Snake

1. Between the Lines (3:16)
  2. Crossfire (3:42)
  3. Snake Oil (3:57)
  4. Trick Up My Sleeve (3:22)
  5. Happy Gets Made (2:37)

met Ruthie Foster

6. Shake You Down (2:56)
  7. One and Lonely (2:43)

met Larkin Poe

8. Movin' (3:27)
  9. Dead to Rights (3:06)
  10. Mona (3:49)
  11. Carefree Easy Rollin' (3:18)
Mssr Renard
Voor liefhebbers van Black Crowes en Blackberry Smoke. Degelijke southern bluesrock, waar de nadruk ligt op korte songs, strak spel. Echt gitaarvuurwerk en lange jams blijven uit. Het is prima, maar het maakt mij niet enthousiast. Ik ben ook niet kapot van de zang, die ik wel wat zeurderig vind overkomen.

'Happy Gets Made' is een lekkere song met gospel-invloeden, maar duurt wat te kort, en had wat meer uitgewerkt mogen worden. 'Movin'' heeft een heerlijke swamp-vibe. 'Dead to Rights' is de stoerste song met een lekkere southern rockriff. Ik had wel graag wat meer van dit soort songs op de plaat gehoord.

Op de blueswebsites die ik volg (Blues Magazine, Bluesrockreview et al) wordt deze plaat de hemel in geprezen. Ik ben er tevreden over, maar ook weer niet lyrisch. Zoals ik al schreef; voor liefhebbers van Black Crowes en Blackberry Smoke een aanbeveler.

Mssr Renard
Nota bene: ik heb de drie promo-video's van deze plaat toegevoegd (zie boven) voor mensen die geinteresseerd zijn.