Peter Hammill - Been Alone So Long - the Naked Songs - Tour, Bremen 1985 (2024)

1 stem

Label: MIG

1. Just Good Friends (4:55)
  2. My Room (Waiting for Wonderland) (7:01)
  3. Time Heals (7:53)
  4. Labour of Love (5:18)
  5. Stranger Still (5:21)
  6. Time for a Change (3:57)
  7. Out of My Book (4:45)
  8. Modern (7:32)
  9. The Comet, the Course, the Tail (8:13)
  10. Patient (7:06)
  11. The Future Now (3:41)
  12. Mr. X (10:25)
  13. The Lie (6:47)
  14. Still Life (9:10)
  15. Been Alone So Long (4:23)
avatar van Renoir
Verdraaid, deze release heeft deze verstokte Hammill-fan helemaal over het hoofd gezien! Dank voor de tip, potjandosie! Gauw bestellen...

avatar van potjandosie
zie dat jij Renoir inmiddels als eerste dit live album een stem gaf. persoonlijk ben ik niet van de complexe songstructuren die zijn solo en de VDGG albums veelal kenmerken (ieder zijn eigen ding).

ligt de muziek op dit album een beetje in lijn van zijn wat "rustiger" werk als "Fireships" en "The Love Songs"?

avatar van Renoir
Het is een typisch Hammill soloalbum, waarop hij zichzelf afwisselend begeleidt op piano of gitaar, potjandosie. Dus de sound is vooral vergelijkbaar met die op albums als Typical en Pno, Gtr, Vox. Op deze plaat staan overigens ook mooie uitvoeringen van twee VDGG nummers: My Room (Waiting for Wonderland) en Still Life.