It's Immaterial - Song (1990)

Label: Siren

1. New Brighton (5:51)
  2. Endless Holiday (5:35)
  3. An Ordinary Life (5:04)
  4. Heaven Knows (4:29)
  5. In the Neighbourhood (5:20)
  6. Missing (5:20)
  7. Homecoming (4:36)
  8. Summer Winds (4:40)
  9. Life on the Hill (6:12)
  10. Your Voice (5:18)
avatar van Krakonos
Een heel apart album, misschien wat veel gepraat in de muziek, maar een sfeer die moeilijk is te beschrijven.
Mijn favoriete passage is de lange fade-out van summer winds.

avatar van jpkorbijn
Een stuk minder avontuurlijk dan Life's hard...., maar toch een mooi album. Melancholiek lijkt me wel een goede qualificatie. John Campbell is geen "wereldzanger", maar zijn manier van zingen/voordragen past m.i. perfect bij de muziek. Als je een exemplaar van deze CD hebt, wees er ziunig op, want hij is, volgens mij, nergens meer verkrijgbaar.

avatar van ChrisX
Ter info: volgens Amazon dit jaar opnieuw uitgebracht met 2 non-album tracks er bij.

New Brighton doet me ontzettend veel denken aan The Blue Nile wat niet zo gek is met dezelfde producer aan het roer.

avatar van nico1616
Na 25 jaar vond ik het tijd mijn kennis over de muziek van 1990 wat op te krikken. Met nauwelijks een handvol 4* platen was mijn beeld van dat jaar tot nog toe niet bijster positief.
Maar dit is een ontdekking die kan tellen! Ik kende het hitje Driving Away From Home wel maar dat kon me niet voorbereiden op dit.
Zalige relaxe melancholische muziek in de stijl van The Blue Nile.
Een verborgen parel!