Johnny & Rijk - Johnny & Rijk! (1968)

1 stem

Label: Artone

1. Pa Wil Niet in Bad (2:55)
  2. Ouwe Taaie Jippie Jippie Jee (2:45)
  3. De Fanfare (2:08)
  4. Zevenduizend Koeien (2:17)
  5. Kijk, Dat Heb Ik Nou... (3:40)
  6. Hello Ev'rybody Here We Are (Wij Zijn de Twee Jongens Met de Gitaar) (2:47)
  7. Iwan Iwanowitsch (1:50)
  8. De Bostella (2:45)
  9. De Pi-Pa-Polonaise (2:34)
  10. Bij Merie in de Saloon (2:26)
  11. Het Kost Geen Cent (3:00)
  12. Ventje, Waar Is Je Glimlach Gebleven? (3:00)
  13. De Skiffle-Tamoure (2:20)
  14. Catarina (2:20)
Pieter Paal
'Pa gaat nooit in bad' en 'De bostella' blijven leuke nummers.
Is 'Ventje, waar is je glimlach gebleven?' als een grap of serieus bedoeld?

avatar van bauer
'Ventje, waar is je glimlach gebleven?' lijkt mij serieus bedoeld. Twee van hun bekendste liedjes staan hier niet op, te weten: 'Wij zijn twee eenzame cowboys' en 'Op het goudgele strand van Ameland. 'Iwan Iwanowitsch', 'Pa wil niet in bad', 'De Fanfare' en 'De Bostella' zijn knallers. 'De Fanfare' was hun laatste gezamenlijke single.
'Zevenduizend koeien' is later herbewerkt door Andre van Duin tot '35 koeien'. Dat nummer bereikte de vijfde plaats in de top 40 in 1991.