Loupe - Flaws of a Circle (2024)

Label: Excelsior

1. Tested Waters (3:38)
  2. Flaws of a Circle (3:07)
  3. Black Beauty Race (3:33)
  4. Forest of Our Memories (5:35)
avatar van Zwaagje
Deze heb ik gemist.....weet niet wanneer dit is vrijgegeven? Ik ga me er in verdiepen en benieuwd welke richting het op gaat....
Aan één kant wel jammer dat er niet gewicht wordt op een volwaardig album. Aan de andere kant snap ik het ongeduld wel....

avatar van Zwaagje
Eerste indrukken: ritme sectie als vanouds complex en stuwend, maar evengoed in dienst van het nummer. Een nieuwe zangeres die prima in het geheel past; warm stemgeluid. De band heeft inmiddels de mogelijkheid om de nummers op te nemen in een goede studio inclusief productie en dat wordt steeds beter.
Nummers sfeervol en opzwepend; Forest of our memories werkt heerlijk naar een climax in al zijn herhaling. Ik heb wel tijd nodig om het goed in me te laten inwerken. Ik hoop dat de band toe groeit naar optreden in zalen zoals bitterzoet, tolhuistuin ed. Ga ze graag nog eens zien.

avatar van Jumpjet
Loupe brengt de ene EP na de andere single uit, er zit veel overlapping/ dubbeling in de tracklisting van al die verschillende releases. De tracks zullen uiteindelijk wel als een volledig album verschijnen; ik vermoed dat ze met die versnipperde release-tactiek de aandacht op zich gevestigd willen houden. En die aandacht is ze gegund, want Loupe is echt wel een pareltje in de nederlandse indie-scene.
Ik blijf het jammer vinden dat zangeres Julie Korthouwer de band heeft verlaten, haar stemgeluid vond ik toch wat meer herkenbaar en paste zo mooi in de “dromerige” muziek. Met de nieuwe zangeres Nina Ouattara blijkt Loupe echter nog altijd in staat om met prachtige liedjes te komen, zoals Forest of our Memories (ook al eerder als single uitgebracht)

Zwaagje schreef:

De band was onlangs nog te zien in Bitterzoet. Daarbij werd nog maar eens duidelijk hoeveel muzikale kwaliteit er in deze band zit. Elk van de muzikanten vertelt als het ware een heel eigen verhaal en toch past alles op wonderlijke wijze in elkaar.

avatar van jorro
Loupe is een veelbelovende Nederlandse artiest die in 2024 zijn opwachting maakt. Zijn unieke stijl en vernieuwende geluid hebben hem snel doen opvallen in de indiepopscene. Loupe's muziek kenmerkt zich door een mix van dromerige melodieën en introspectieve teksten, wat een verfrissende en betoverende luisterervaring biedt.

Tested Waters

Het openingsnummer, "Tested Waters," zet meteen de toon voor het album. Met een heerlijke mellow indiepop vibe weet Loupe de luisteraar direct te boeien. De aanstekelijke melodieën en harmonieën zorgen ervoor dat je vanaf het begin wordt meegevoerd in zijn muzikale wereld.

Flaws of a Circle

Het tweede nummer, "Flaws of a Circle," biedt een fijn ritme dat het luisterplezier voortzet. Hoewel het nummer qua recept trouw blijft aan de stijl van het album, weet Loupe met subtiele variaties toch steeds weer te verrassen. De tekst reflecteert op de imperfecties die ons menselijk maken, en de muziek ondersteunt deze introspectie perfect.

Black Beauty Race

Met "Black Beauty Race" kiest Loupe voor een iets meer ingetogen zangstijl. De vrolijke instrumentatie contrasteert prachtig met de meer introspectieve teksten, wat zorgt voor een diepte die het nummer bijzonder maakt. Het is een perfecte balans tussen melancholie en optimisme, en het toont Loupe's veelzijdigheid als artiest.

Forest of Our Memories

Het afsluitende nummer, "Forest of Our Memories," geeft het album nog een extra dosis energie. De dromerige klanken en het opzwepende ritme nemen de luisteraar mee op een nostalgische reis door herinneringen en emoties. Loupe slaagt erin om een gevoel van zowel vreugde als melancholie te vangen, waardoor dit nummer een krachtige afsluiter is van een indrukwekkend album.

In zijn geheel biedt het album een verfijnde mix van emoties en muzikale nuances, en Loupe toont zich als een meester in het creëren van een meeslepende luisterervaring. Zijn unieke benadering van indiepop maakt hem een artiest om in de gaten te houden in de komende jaren.

Eerder verschenen op www.jorros-muziekkeuze.nl