Palace Music - Lost Blues & Other Songs (1997)

Roots
Label: Domino

1. Ohio River Boat Song (4:26)
  2. Riding (5:08)
  3. Valentine's Day (3:25)
  4. Trudy Dies (4:44)
  5. Come In (2:59)
  6. Little Blue Eyes (2:19)
  7. Horses (4:28)
  8. Stable Will (5:49)
  9. O How I Enjoy the Light (2:39)
  10. Marriage (2:11)
  11. West Palm Beach (4:57)
  12. Gulf Shores (5:08)
  13. (End of) Travelling (3:17)
  14. Lost Blues (3:59)
avatar van Nakur
Lost blues and Other Songs scoort hier héél erg hoog, maar geen commentaar te bekennen. Ik heb deze zojuist op de gok besteld via marktplaats (Viva Last Blues + Arise Therefore + deze voor 15 euro, koopje!), maar wát heb ik nu in Oldham's naam aangeschaft?

sxesven
Inderdaad een koopje! Wat heb je aangeschaft? Een verzameling b-kantjes en zulks (maar dat wist je vast al ). Staat echt fantastisch spul tussen, hoewel ik dit als geheel toch maar povertjes vind afsteken bij Oldham's echte platen (zoals Viva Last Blues en Arise Therefore, beide 5* tegenover 4* voor deze). Desalniettemin gewoon genoeg mooie songs alhier (Horses, vette versie van Riding, Ohio River Boat Song en zo meer) dus bepaald geen miskoop in ieder geval.

avatar van Nakur
Ik herkende er al een aantal van de Greatest Palace Music, maar dat is een hele andere uitvoering (en die staat hier al op 4*).

Nouja ik krijg de cd pas volgende week binnen en alle drie de platen zal ik dan pas aan een eerste luisterbeurt onderwerpen. met de kanttekening dat ik TINWWTKOY (mijn enige Palace cd) niet super vind. Ik ben echter wel erg benieuwd naar Viva Last Blues en Arise Therefore, en nu ook naar deze. Ik zal over twee weken mijn mening eens updaten

handsome_devil
Nakur schreef:
dat ik TINWWTKOY (mijn enige Palace cd) niet super vind.

Wel voldoende hoor

avatar van Nakur
Sodeju. Ik ga 'Sings Greatest Palace Music' maar eens drastisch verlagen. Want nu ik de originele uitvoeringen ken, is het haast heiligschennis. Ohio River Boat Song is gelijk een van de mooiste Oldham nummers die ik ken. En de rest mag er ook zeker zijn. Voorlopig 3,5*

avatar van dj maus
sxesven schreef:

1, 5, 7, 9, 11, 12 zijn a-kantjes

sxesven
Kom op zeg, mierenneukeritis. B-kantjes mag een beetje gelden als verzamelnaam voor non-album tracks. Bovendien zeg ik duidelijk en zulks.

avatar van dj maus
sxesven schreef:
B-kantjes mag een beetje gelden als verzamelnaam voor non-album tracks.

daar heb ik nog nooit van gehoord

b-kantjes wil in de regel zeggen: restjes, overblijvertjes, vullertjes
en in die context lees ik het ook in jouw post (zij het met een knipoog)

daarom hecht ik er toch aan om de zaken even in de juiste context te zetten

feit is dat deze verzamelaar voor veel mensen destijds als geroepen kwam, aangezien het vooral tracks bestond van min of meer obscure 7"'s, waarover her en der in superlatieven werd geschreven, maar die voor veel luisteraars, en met name cd-only luisteraars, niet toegankelijk waren

hier mag tevens uit blijken dat ik dit materiaal allerinst povertjes vind afsteken

Horses, Gulf Shores, Lost Blues, Ohio River Boat Song, Come In, Trudy Dies... allemaal toppers in 's mans oeuvre

avatar van philtuper
Fantastische plaat, B-kantjes of geen B-kantjes, luister gewoon en geniet!! Oldham op zijn best!

avatar van deek
Gewoon een geweldige plaat, heb deze gisteren besteld bij bol.
Had hem al langer op de i pod staan, gisteren werd ik er echt even door getroffen, wat een super mooi plaat cq uitvoeringen van al eerder uitgebracht werk.

Net aangeschaft vandaag, ik denk dat hij de cd-speler niet meer uitgaat vanavond.

avatar van wilbur
Is dit hoesontwerp net als een ander favoriet album (Odyshape van the Raincoats) van mij, gebaseerd op een schilderij van Malevitch?

avatar van Ducoz
Grote kans, ik zag hem ook langs komen op een album dat deze maand is uit gekomen..

Graveyard - Lights Out (2012)\

Zij het in een iets 'eigenere' vorm.

Arbeidsdeskundige
Het is vrijwel onmogelijk een favoriet nummer op dit grandioze album aan te wijzen. Valentine's Day is heel mooi vanwege die mondharmonica aan het eind. De totale vertwijfeling in zijn stem bij Stable Will is heel bijzonder. Uiteindelijk kies ik voor Horses vanwege de voortreffelijke opbouw, magnifieke samenzang, die heerlijke gitaarsolo en briljante tekst.

De clip van 'Come in', die af en toe op MTV werd gedraaid, was mijn eerste kennismaking met Oldham. Ik was meteen betoverd, draaide het nummer grijs op een videocassette (inclusief aankondiging door Tom Barman van dEUS), en moest op deze verzamelaar wachten om het eindelijk op cd te hebben (de EP 'An arrow through the bitch' bleek redelijk onvindbaar). Veel hoogtepunten op deze charmante plaat en vooral veel variatie: de countryrock van 'Ohio River Boat Song', een potige uitvoering van 'Riding', het naar Neil Young neigende 'Horses', en weemoedige liedjes als 'O how I enjoy the light', 'West Palm Beach' en 'Gulf shores'... Oké, het is niet al goud wat blinkt, maar ook de minder opvallende nummers luisteren aangenaam weg en ik hou ook veel meer van deze ongepolijste sound dan van de brave productie van zijn tegenwoordige werk.