Thee Marloes - Perak (2024)

Indonesiƫ
R&B / Soul
Label: Big Crown

1. I Know (2:52)
  2. Logika (3:28)
  3. Summer (2:54)
  4. Midnight Hotline (3:39)
  5. Beri Cinta Waktu (4:22)
  6. True Love (2:52)
  11. Nona (4:10)
  12. Thank You (2:24)
avatar van panjoe
panjoe (moderator)
Kwaliteitssoul zoals je van Big Crown kan verwachten, maar dan in het Maleis. Lekker zomerplaatje!

avatar van driekesjiwi
Nooit van gehoord, net op Spotify beluisterd en moet zeggen met dit weertje kwam het album heel goed binnen. Klinkt een beetje als Sade, zowel de muziek als de stem. Deze ga ik vaker opzetten.

avatar van Reijersen
Soul uit Indonesië, niet iets wat we vaak zien. Wel gewoon uitgebracht onder het bekende Big Crown label. Het album biedt een combinatie van Engelstalige songs, maar ook songs in hun eigen plaatselijke/regionale taal. Zoals we van een label als Big Crown kunnen verwachten is een kwaliteit stukje muziek. Een warme, vintage soulsound kenmerkt deze mooie plaat van Thee Marloes. Ongeacht of het nu in het Engels of in de eigen taal is. Er zitten soms fijne extra subtiliteiten in waardoor je aandacht ook constant aanwezig blijft. Voorbeelden hiervan zijn het gitaartje in Midnight Hotline. In de gehele linie is een rustige plaat, de groove die aanwezig is is vaak onderliggend. Dus prima muziek voor de lente- en zomermaanden. Een zeer fijne ontdekking dit.

avatar van Dim
Dim
Met zo'n Nederlands ogende artiestennaam - maar niet Nederlands zijnde - was mijn nieuwsgierigheid wel gewekt. Prettig plaatje wel, goed voor op de zomerplaylist. Lekker laidback, misschien iets té, want bij een meer uptempo plaatje als Midnight Hotline hoor je wat ze in huis hebben en daar wil je dan meer van horen. De zang is OK maar ik hoor niet heel sterke teksten - van hetgeen ik kan verstaan dan, de nummers met Maleise (?) zang liggen net wat minder goed in het gehoor dan de Engelstalige.