De Grootste Belgische Songfestivalklassiekers (2006)

België
Label: Magic

1. Xandee - 1 Life (2:57)
  2. Sergio & The Ladies - Sister (2:45)
  3. Vanessa Chinitor - Like the Wind (2:58)
  4. Lisa del Bo - Liefde Is een Kaartspel (2:58)
  5. Barbara Dex - Iemand Als Jij (2:59)
  6. Clouseau - Geef het Op (2:52)
  7. Ingeborg - Door de Wind (2:57)
  8. Liliane Saint-Pierre - Soldiers of Love (2:59)
  9. Linda Lepomme - Laat Me Nu Gaan (2:35)
  10. Pas de Deux & Big Band - Rendez-vous (2:45)
  11. Emly Starr - Samson (2:54)
  12. Dream Express - A Million in 1, 2, 3 (3:03)
  13. Ann Christy - Gelukkig Zijn (3:20)
  14. Nicole & Hugo - Goeiemorgen, Morgen (2:45)
  15. Louis Neefs - Jennifer Jennings (2:46)
  16. Louis Neefs - Ik Heb Zorgen (2:26)
  17. Lize Marke - Als het Weer Lente Is... (3:00)
  18. Jacques Raymond - Waarom??? (2:40)
  19. Bob Benny - September Gouden Roos (3:50)
  20. Bob Benny - Hou Toch van Mij (2:33)
  21. Bobbejaan Schoepen - Straatdeuntje (3:08)
  22. Urban Trad - Sanomi (2:59)
  23. Mélanie Cohl - Dis Oui (3:14)
  24. Frédéric Etherlinck - La Voix Est Libre (3:18)
  25. Morgane - Nous on Veut des Violons (2:58)
  26. Sandra Kim - J'aime la Vie (3:00)
  27. Jacques Zegers - Avanti la Vie (2:57)
  28. Stella - Si Tu Aimes Ma Musique (2:55)
  29. Telex - Euro-Vision (2:43)
  30. Pierre Rapsat - Judy & Cie (2:59)
  31. Jacques Hustin - Fleur de Liberté (2:59)
  32. Jean Vallée - Viens L'oublier (2:41)
  33. Tonia [BE] - Un Peu de Poivre, un Peu de Sel (2:28)
  34. Robert Cogoi - Près de Ma Rivière (3:15)
EVANSHEWSON
Het Songfestival... het is me wat. Festival van de slechte smaak, vroeger en zéker tegenwoordig.

Vroeger was er nog een orkest, en ging het echt om de muziek... nu is het verworden tot een echt circus waar de muziek zowat op de laatste plaats komt.

De Belgische inzendingen gaan van redelijk goed, tot enkele zeer goed, tot enkele nummers waar ik plaatsvervangende schaamte bij voel.

Maar Rendez Vous van Pas de Deux vind ik echt steengoed, die melodie, die blazers! Dàt begrepen de mensen niet destijds, dat was zijn tijd echt ver vooruit!

Eurovision van Telex vind ik ook reuze!

Het allerslechtste staat hier ook op; Emly Star met Samson, tenenkrommend slecht...

Ach, het songfestival, echte muziekliefhebbers gaan daar niet voor zitten, natuurlijk, het is ook om misselijk van te worden!

Allez, er staan toch een paar leuke deuntjes op, Jennifer Jennings bijvoorbeeld van Louis Neefs, ik geef deze verzameling ongeregeld toch nog ***1/2

avatar van LucM
Eén nummer vind ik met kop en schouders bovenuit steken nl. "Sanomi" van Urban Trad, een apart nummer gezongen in verzonnen taal dat bijna ook won.
Voor de rest staan er zowel leuke nummers zoals die van Louis Neefs, Ann Christy, Dream Express en Sandra Kim (de enige Belgische inzending die ooit won) als nummers waar ik niets aan heb zoals die van Barbara Dex, Emly Star, Morgane en Frederic Etherlinck.
"Rendez-Vous" van Pas de Deux, daar was destijds veel om te doen, is natuurlijk erg fout, maar daardoor ook weer leuk vooral vanwege de blazers.

Ergens heb ik altijd wel een zwak voor de Belgische inzendingen: zo ben ik altijd een froot liefhebber geweest van de volgende nummers:
Xandee - 1 Life, Sergio & the Ladies - Sister, Vanessa Chinitor - Like the Wind, Ingeborg - Door de Wind, Urban Trad - Sanomi en vond ik Pas de Deux met Rendez-vous stiekem ook erg leuk (alleen dat dansje op blote voeten al...).

avatar van LucM
"1 Life" van Xandee vind ik ook goed, maar live kwam dit nummer op het ESF niet uit de verf.
"Door de Wind" van Ingeborg vind ik ook een goed nummer geschreven door Stef Bos en sober begeleid en dus niet meer passend in het circus dat het ESF toen al geworden is.
"Geef het Op" vind ik één van de minst goede songs van Clouseau.

Door de Wind was dat jaar mijn favoriete nummer: echt een juweeltje, Xanda kwam live inderdaad helemaal niet goed over en dat was jammer en extra zuur omdat ze als favoriet in de finale stond.