Jerry Garcia Band - GarciaLive: Volume 20 (2023)

Alternatieve titel: Cape Cod Coliseum South Yarmouth June 18th, 1982

1 stem

Label: Round

1. How Sweet It Is (To Be Loved by You) (10:05)
  2. Valerie (7:05)
  3. Dear Prudence (13:56)
  4. Mississippi Moon (9:58)
  5. Don't Let Go (19:03)
  6. Simple Twist of Fate (12:19)
  7. Run for the Roses (6:47)
  8. They Love Each Other (7:07)
  9. Sitting in Limbo (12:56)
  10. After Midnight (16:35)
  11. Deal > (8:23)
  12. Tangled Up in Blue (11:11)
avatar van Ducoz
De volgende release in de GarciaLive serie. Volume 20 inmiddels en later dit jaar verschijnt Volume 21 al weer.

Ik luister persoonlijk minder graag naar de solo shows van Garcia, dan de eindeloze hoeveelheid aan Grateful Dead live releases. Waarom? Gracia solo live is meer een recreatieve outlet. Dat wil zeggen dat Garcia lekker doet wat hij wil, op een relaxt tempotje. De songs die hij kiest zijn persoonlijke favorieten maar niet altijd hele interessante songs. In de 20 jaar dat hij solo optradt was die set toch vaak wel het zelfde en dat is jammer.

Deze release brengt ons juist eens een ander geluid, al is het jammer dat we daar tot de opvul tracks 9-12 moeten wachten tot dat komt, en had ik die show, want 9-12 komen niet van Cape Cod 6/18/82 maar van The Stone, San Francisco, CA 6/1/81. Ruim een jaar eerder dus. Die tracks rocken voor Garcia's doen behoorlijk en zijn een stuk wilder dan we gewend zijn. Dat is een welkome toevoeging.