The Nashville Teens - The Best Of (1993)

Alternatieve titel: 1964-1969

1 stem

Label: EMI

1. Tobacco Road (2:27)
  2. Mona (I Need You Baby) (4:38)
  3. TNT (2:52)
  4. Parchman Farm (2:16)
  5. Need You (2:56)
  6. La Bamba (2:09)
  7. Bread and Butter Man (2:37)
  8. Google Eye (2:20)
  9. Hoochie Coochie Man (3:38)
  10. How Deep Is the Ocean (2:43)
  11. Find My Way Back Home (2:23)
  12. Devil-In-Law (3:00)
  13. Too Much (2:48)
  14. Hurtin' Inside (2:03)
  15. I Like It Like That (2:03)
  16. Searchin' * (2:14)
  17. Soon Forgotten * (2:37)
  18. Little Bird * (3:12)
  19. I'm Coming Home * (3:06)
  20. Hard Way * (2:09)
  21. Words * (2:57)
  22. That's My Woman * (2:04)
  23. Lament of the Cherokee Reservation Indian (3:37)
  24. Looking for You (2:18)
avatar van nlkink
Deze compilatie bevat een re-recording van Tobacco Road. Persoonlijk vind ik dat een essentiële track in het oeuvre van de groep en meteen de voornaamste reden dat ik nooit achter deze verzamelaar aan ben gegaan.
Verder is deze lang niet onaardig en bevat zo ongeveer hun debuutalbum aangevuld met de betere singles A- en/of B-kantjes, al vind ik het ontbreken van nummers als Biggest Night of her Life, All Along the Watchtower en Sun Dog toch wel ernstig.
Zelf heb ik het debuutalbum aangevuld met singlemateriaal en dan ontbreken weer essentiële nummers als de Japanse hit Little Bird en het door Ashford & Simpson geschreven (The) Hard Way.
Ook op mijn CD ontbreekt Biggest Night of her Life. Kennelijk is het onderwerp, een meisje dat (kort door de bocht geformuleerd) haar ontmaagding plant, nog altijd controversieel.