Catherine Russell - Cat (2006)

Jazz / Blues
Label: World Village

1. Sad Lover Blues (3:51)
  2. Can't We Be Friends (2:43)
  3. Late, Late Show (2:17)
  4. Where Can I Go Without You (3:46)
  5. Put Me Down Easy (2:35)
  6. My Man's an Undertaker (2:48)
  7. Blue Memories (2:42)
  8. Juneteenth Jamboree / Royal Garden Blues (2:26)
  9. Back O Town Blues (3:00)
  10. Someday You'll Want Me to Want You (3:13)
  11. The Poker (2:46)
  12. You Were Made for Me (2:23)
  13. Darn That Dream (2:37)
  14. Deep in a Dream (2:56)
  15. New Speedway Boogie (3:49)
Mix van jazz en blues met een beetje country en wat soul.
Catherine Russell is vocaal erg sterk en er staan een paar mooie liedjes op. Onder andere de covers (en daar ben ik in principe geen fan van) van Sam Cooke en Louis Armstrong vind ik erg goed uitgevoerd.

avatar van IntoMusic
Jarenlang was zij achtergrondzangeres bij artiesten zoals David Bowie, Paul Simon, Steely Dan en Jackson Browne en nu al een aantal jaren solo. Inmiddels 3 albums uitgebracht (haar 2e album net op MuMe gezet) en ze heeft inderdaad een mix van jazz en soul.
Haar stem voert je ver terug in de tijd van Louis Armstrong (waar haar vader jarenlang musical director van was) en Porgy & Bess.

Het begint al met een heerlijke lazy Sad Lover Blues en daarna laat de stem mij niet meer los. My Man's an Undertaker, You Were Made for Me (inderdaad nummer van Sam Cooke) en New Speedway Boogie laat een zangeres horen die absoluut op de voorgrond hoort te staan i.p.v. collega grootheden te ondersteunen.