Tom Holkenborg - Furiosa: A Mad Max Saga (2024)

Score
Label: WaterTower

1. The Pole of Inaccessibility (1:58)
  2. Dementus (2:52)
  3. The Promise (3:42)
  4. You Are Awaited (5:20)
  5. The Bear (2:13)
  6. You're Scum (4:15)
  7. Wives' Quarters (4:00)
  8. The Wig and the Seed (2:57)
  9. The Stowaway (8:42)
  10. Fata Morgana (1:17)
  11. Gastown (3:18)
  12. A Noble Cause (4:37)
  13. The Bullet Farm (6:55)
  14. Dementus Is Gaining (4:37)
  15. Dementus' Diatribe (4:21)
  16. At the Dawn of War (2:33)
  17. The Darkest of Gods (5:27)
  18. Epilogue (1:28)
avatar van thomzi50
Deze score leunt sterk op de soundtrack van Fury Road. Niet erg, de films zijn natuurlijk zeer verwant, en bovendien was Fury Road een erg sterke soundtrack, waarin alle kwaliteiten van Holkenborg goed naar voren kwamen; de soundtrack kon zich kwalitatief meten aan de film.
Geen idee wat voor film Furiosa zal zijn, de recensies zijn in elk geval weer verrassend positief. Afgaande op de score is het meer van Fury Road, met misschien iets meer ruimte voor (emotionele) uitdieping en vertraging. Dat lijkt in elk geval het voornaamste verschil met de Fury Road-score. Maar als gezegd, verder borduurt Holkenborg erg voort op die eerdere soundtrack, met soms letterlijk dezelfde motieven. Hoe sterk die ook zijn: dat wekt niet een heel geraffineerde indruk. De grens tussen voortborduren en klakkeloos zelf-kopiëren is dan dun. De muziek blijft sterk, de nieuwe thema's uit het Mad Max-universum passen ook goed bij Fury Road, maar deze soundtrack haalt het na een paar luisterbeurten voor mij nog niet bij de soundtracks van andere vervolgfilms. Anders gezegd: waar bijvoorbeeld John Williams en Hans Zimmer bij vervolgfilms weleens echt heel virtuoos hebben voortgeborduurd op eerder werk, wekt de aanpak van Holkenborg hierbij een iets minder begeesterde indruk.
Maar: misschien moet ik nog wennen, en zal mijn waardering voor Furiosa groeien zoals ook mijn waardering voor de Fury Road-score geleidelijk groeide.