Introductie Stranger and Lovers
Stranger and Lovers is een Mexicaanse band die donkere en meeslepende muziek maakt. Ze combineren stijlen als post-punk, synthwave en gothic rock met een mysterieuze en melancholische sfeer. De band staat bekend om hun hypnotiserende melodieën, diepe baslijnen en emotionele zang. Hun muziek raakt thema’s als liefde, verlies en verlangen. Door hun unieke geluid en intensiteit hebben ze een trouwe fanbase opgebouwd, zowel in Mexico als internationaal.
Introductie album P3RV3RT (2024)
P3RV3RT is het nieuwste album van Stranger and Lovers, uitgebracht in 2024. Het album klinkt vooral behoorlijk duister Met atmosferische synths, scherpe gitaren en intense zang blijft de band overwegend trouw aan hun kenmerkende stijl. Maar de opmerking hierboven van
jeanmaurice snijdt zeker hout. In sommige nummers zoden de dansschoentjes niet misstaan. De teksten zijn online helaas (nog) niet beschikbaar
1. Face to Face
Een bijzondere opener. Wat mij betreft het slechtste nummer van dit album met de disco achtige sound die het nummer uitstraalt. Alsof het is opgenomen in een echoput. Ik kan er niets mee, (5)
2. P3rv3rt
In dit nummer komt de donkere zang veel beter tot zijn recht. De muziek is heerlijk strak en de melodie is aanstekelijk. Let ook op de mooie synths. (7)
3. Fetiche
Is nog een slag donkerder. De zang is ingetogen en gitzwart. De melodie is avontuurlijk. Een favoriet op dit album. (8)
4. Destiny
Dit nummer is weer erg disco meets postpunk, De ritmesectie is erg zenuwachtig, vooral tijdens de instrumentale passages. (6)
5. Dominik
Een erg prettige track met bitse donkere zang en een angstaanjagende melodie. (8)
6. Redemption
Heeft een hoog tempo en klinkt eigenlijk wat te vrolijk voor het genre. Het heeft een beetje een Oosterse sfeer. (7)
7. Wasted
Met hetzelfde tempo en een erg fijne melodie plus een sterke rol voor de synths is dit een hoogtepunt op het album. Donker en gemeen. (8,5)
8. Atado Junto a Ti
Een nummer met een fraaie start op synths. De zang is mooi ingetogen en aardedonker. (7,5)
9. The Lost
Dit is het derde hoogtepunt op het album. De muziek combineert de donkere stijl uiterst subtiel met een korte Mexicaanse noot. (8)
10. Justine
Het album sluit in echte postpunk stijl af met Justine. Dat klinkt misschien saai maar dat is het geenszins. Het is een erg fraai slotakkoord (8)
Conclusie en aanbeveling:
P3RV3RT van Stranger and Lovers is een intens en donker album met een mix van post-punk, synthwave en gothic rock. Hoogtepunten zoals Wasted, Fetiche, en The Lost tonen de kracht van hun hypnotiserende stijl. Hoewel niet elk nummer even sterk is, biedt het album een meeslepende luisterervaring voor fans van duistere, melancholische muziek. Aanrader voor liefhebbers van donkere synthklanken en een gelaagde sfeer.
Waardering: 7,3