Larry Carlton - On Solid Ground (1989)

Jazz
Label: MCA

1. Josie (5:10)
  2. All in Good Time (8:41)
  3. The Philosopher (4:08)
  4. Layla (4:07)
  5. On Solid Ground (4:19)
  6. The Waffer (6:38)
  7. Bubble Shuffle (4:33)
  8. Chapter II (4:50)
  9. Honey Samba (5:08)
  10. Sea Space (6:26)
Fedde
Veelgevraagd sessiemuzikant met in de jaren '70 en '80 een 'productie' van zo'n 500 opnames per jaar!! Speelde op albums van o.a.:
Steely Dan, Joni Mitchell, Billy Joel, Michael Jackson, Quincy Jones, The Four Tops, Christopher Cross, Barbra Streisand, the Partridge Family en Toto.

Zijn gitaarwerk op Steely Dan's "Kid Charlemagne" van hun album The Royal Scam staat bekend als de beste gitaarsolo ooit, volgens Rolling Stone Magazine. (staat op Wikipedia, ik verzin dit niet zelf).

Tijdens de opnames van On Solid Ground, werd Larry door een schutter in zijn keel geraakt. De kogel beschadigde zijn stembanden, maar Larry herstelde goed en kon het album afmaken. In de credits van het hoesje lezen we hoe dankbaar hij is dat hij nog leeft.

On Solid Ground is een jazz-rock album met veel fraai gitaarwerk van de meester. Hinderlijk zijn soms de sythesizers. Ze maken het geluid soms te clean. Maar spelen kan hij wel, o.a. in de geslaagde cover van Clapton's Layla.

Het jazzy-karakter is niet helemaal mijn ding, maar wel geschikt om de late uurtjes mee door te komen. Met een goed boek erbij, wel te verstaan, want nergens vraagt het album de volle aandacht van de luisteraar. Larry blijft een man voor de achtergrond.