Big Hit, Hit-Boy & The Alchemist - Black & Whites (2024)

Label: Surf Club

1. Drug Tzar (3:00)
  2. Only Weight I Feel (3:11)
  3. Godfather, Pt. 2 (3:16)

met Boldy James

4. Heartless (3:42)
  5. Foreclosure (2:54)
  6. Temperature Check (1:37)
  7. Black & Whites (3:40)
  8. Champion (3:20)
  9. Count Your Blessings (3:17)

met Killa Twan, LongBodyy en Figg Rarri

10. Sly, Slick & Wicked (2:22)

met C3

3. Hit-Boy
4. Hit-Boy en The Alchemist
5. Hit-Boy en The Alchemist
6. The Alchemist
7. Hit-Boy (+ raps van Hit-Boy en The Alchemist)
8. The Alchemist
9. Euro, DREW en Burd
10. David Strauss
11. The Alchemist
12. Hit-Boy

avatar van Silky & Smooth
Ah, daar is ie al op MuMe. De eerste luisterbeurt eerder deze week was (weer) verrassend lekker. Blijkbaar begin ik een zwak voor Big Hit te ontwikkelen…

avatar van Yestsida
Ik sta je bij, Silky & Smooth!

Eigenlijk is Big Hit helemaal geen sterke rapper, dat is op Black & Whites ook een aantal keer duidelijk te horen. Hij rapt echter steeds wel met veel enthousiasme en heeft die typische West Coast-"swag" waar ik wel een zwak voor heb. Veel West Coast-rappers hebben net zoals Hit-Boy, Sr. het gevoel dat ze gewoon gangbangers zijn die zich wagen aan rappen, dat gevoel komt steeds naar boven wanneer ik deze man hoor rappen. Wat mij betreft past dat wel in dit subgenre.

Het helpt natuurlijk ook wel dat hij wordt bijgestaan door twee wereldproducers. Sinds de projecten met Nas kan ik Hit-Boy enkel maar meer en meer waarderen, ook hier produceert hij weer sterk.
The Alchemist is de laatste jaren uiteraard één van mijn favoriete producers en ook hij stelt niet teleur.

Het album had wel baat gehad bij bekende gastartiesten, Big Hit is niet sterk genoeg om een volledig album te dragen.
Boldy James is hit-or-miss, op deze productie vind ik hem gelukkig wel goed klinken. Die Killa Twan, LongBodyy en Figg Rarri ken ik niet én had ik ook kunnen missen.
Op zich wel leuk dat Big Hit een officiële collaboratie heeft met zijn 4-jarige kleinzoon C3, enkel een gemiste kans dat het dan niet door Hit-Boy zelf geproduceerd is... dan hadden drie verschillende generaties van de familie aan het nummer gewerkt. Wel mag de zus van Hit-Boy (dus de dochter van Big Hit), HitgirlLENA, haar debuut maken op deze LP én op een productie van haar broer. Ze klinkt ook wel oké op dit soort producties, net zoals haar vader.
Leuk ook dat de twee producers mee rappen op de titeltrack, ze doen het goed!

Mijn absolute favoriet is Drug Tzar (ALC!). Heartless ligt aan de andere kant van het spectrum aangezien dat een relatief saai nummer is. De rest valt er allemaal wat tussen.

Fijn project, net zoals het collaboratiealbum eerder dit jaar tussen Big Hit en The Game (en Hit-Boy) dat was. Heel simpel wel, maar dat mag.

avatar van Silky & Smooth
Ik vind dit eigenlijk echt best wel geweldig. Producties zijn vet en Big Hit weet mij nog steeds te overtuigen met zijn lompe, maar oprechte raps. Gasten storen mij ook totaal niet. Drug Tzar is inderdaad een heel dikke track!

avatar van Yestsida
Elk nummer heeft, nu Sly, Slick & Wicked uitgekomen is, een videoclip. Big Hit zit niet stil!