Árstíðir Lífsins - Aldrlok (2024)

IJsland
Metal / Folk
Label: Ván

1. Hvítir Hjorvar Heimdalls Aldraðra Fjallgylða (11:01)
  2. Stormr, Hvítundit Grand Grundar Gjálfrs (10:21)
  3. Er Faðir Kulda Ok Myrkrs Hopar Fyrir Endalausum Vegi Ránar (13:07)
  4. Eftir Bjartlogar Hróts Hreggs Kveikja ógnarstríðan úlf Storðar í Grasinu (7:23)
  5. Nú Er Lengstu Miskunndir Dalreyðar Ná Hátindi (5:13)
  6. Nauð Greyprs élreka (6:55)
  7. Ek Sneri Aftr Til Golfholkvis Fleygra Sárelda Heiftar (5:45)
  8. Fyrsta Fonnin Fellr úr Hátunnu Regns (9:09)
  9. Ofsaveðrsgnýr Ber Auma Bústaði (14:04)
avatar van ProGNerD
OK, het is een lange zit, of in mijn geval: boswandeling in de ochtendzon, maar als je die tijd neemt en je gedachten en emoties laat meevaren op de muziek, dan heb je na bijna anderhalf (!) uur bijna het gevoel een mythische veldslag van stoere krijgers uit het barre Noorden te hebben meebeleefd.

Mooie, goed uitgevoerde verhalende, epische black metal met folkinvloeden. Je moet er de tijd voor nemen en het als geheel ondergaan al is het gevaar bij dit soort albums dat niet iedereen het van voor tot achter interessant genoeg blijft vinden en die tijd erin wil steken (zonde...)