The Frozen Autumn - Is Anybody There? (2005)

1 stem

3. Ashes (5:09)
  4. Polar Plateau (4:50)
  5. Static Cold (8:32)
  6. Oblivion (5:52)
  7. Venetian Blinds (6:24)
  8. Guardian Angel (5:23)
  9. Convex (2:26)
  10. Citywards (5:12)
  11. Ashes [Clan of Cymox Remix] (5:36)
  12. Polar Plateau [Dust of Basement Remix] (3:48)
perfume
The Frozen Autumn is weer zo'n voorbeeld van nu-wave bands die de oude gedachte van de new wave verder uitdraagt. Namelijk: Do it yourself-gedachte! Dit tweetal doet ook weer ALLES zelf. Dus: de muziek, de lyrics, de layout. de videoclips, de opnames, de mastering.....ja alleen daarom al verdienen deze kunstenaars toch echt wat meer aandacht. Afgezien hun zeer sterke eerste twee albums mag dit album er toch ook wel zijn. Je moet het misschien wat vaker beluisteren maar bij mij viel toch weer het kwartje uiteindelijk. Vooral de liedjes van Diego(mannelijke wederhelft) zijn weer erg mooi. Wel is deze plaat erg donker en kun je met recht van darkwave spreken. De hoop lijkt dan ook verdwenen op de meeste liedjes. Behalve op sommige liedjes die Arianna(vrouwelijke wederhelft) voor haar rekening neemt. Met haar mooie hoge stem en prachtige lyrics draagt ze je bijna naar de bergtoppen vanwaar je weer een beter uitzicht hebt! Al met al ook weer een mooi album van The Frozen Autumn en zeker voor de liefhebbers het beluisteren waard.

avatar van Safri
Ik ben inmiddels een liefhebber geworden naar het horen van hun tweede album. Hopelijk kan deze zich daar mee meten.

perfume
Als ik zo naar je top 10 kijk (erg bijzonder en interessant overigens) dan denk ik dat je dit album ook wel kunt waarderen. ik moest het wel eerst een paar keer beluisteren. Het is erg zwaar en donker. Maar dat zal voor jou geen obstakel zijn denk ik.

avatar van Safri
Dankjewel. Nee zwaar en donker knap ik wel van op. 's Avonds voor het slapen gaan is er niets lekkerders dan een potje darkwave of dark ambient Jouw top 10 mag er ook zijn trouwens!