Piah Mater - Memories of Inexistence (2014)

1 stem

3. Mother Soil (11:45)
  4. Inexistents (3:26)
  5. Young Rust (6:05)
  6. Immaculate (8:30)
  7. A Greater Freedom (10:09)
avatar van namsaap
Piah Mater maakt sterke, op O(ld)peth gelijkende, progressieve death metal met een eigen twist. Volgens Luiz Felipe Netto - het brein achter de band - komt de gelijkenis met Opeth vooral door de gedeelde invloeden (prog rock uit de jaren '70 en death metal uit de jaren '90) en niet zozeer doordat Luiz direct geïnspireerd is door de Zweden. Feit blijft dat de bands een vergelijkbaar geluid laten horen.

Dit debuutalbum is in eigen beheer opgenomen en uitgebracht. Dat is te horen aan de wat vlakke productie van de band, maar desondanks klinkt het geheel erg sterk. De acht tracks zitten boordevol afwisseling, van furieuze deathmetalriffs tot akoestische passages. Ook qua zang wordt het volledige palet gebruikt met diepe grunts, screams en cleane zang. Memories Of Inexistence is een bijzonder interessant album dat zeker is aan te raden voor liefhebbers van Oldpeth, Ne Obleviscaris en aanverwante bands.