Jadis - More Questions Than Answers (2024)

Uitgebracht in eigen beheer

1. Said and Done (7:30)
  2. Wood Between the Worlds (7:00)
  3. Everything We See (5:30)
  4. Do You Know? (10:45)
  5. Questions Without Answers (4:50)
  6. From All Sides (8:20)
  7. Fading Truth (6:10)
avatar van Torch
Prima album na een lange pauze, en wat mindere voorgangers.
Net als bij de vorige paar releases blijft de productie en mix wat onder de maat, al is dat bij deze laatste iets minder storend. De bas komt in ieder geval goed uit de verf, wat geen wonder is daar de productie is verzorgd door bassist Andy Marlow.
Gary Chandler is weer goed op dreef en schudt weer wat heerlijke gitaar solo's uit zijn mouw.
Martin Orford is na zijn 'pensionering' altijd nog wel te vinden bij Jadis producties, zo ook bij deze.
Ik heb echter het idee dat hij ook compositorisch een veel dikkere vinger in de pap heeft gehad dit keer, hetgeen goed uitpakt. Het hoogtepunt van deze plaat "Do You Know?" komt overduidelijk grotendeels van zijn hand (ref. Martins solo albums). Fading Truth, een ander hoogtepunt, schrijf ik ook voor een groot deel aan Martin toe.
Wood between the worlds is een oudje in een nieuw jasje, en is ook een heerlijk nummer geworden,

Concluderend is dit weer een prima album van Jadis, en wat mij betreft hun beste sinds Fanatic.