Joan Jett and the Blackhearts - I Love Rock 'N Roll (1981)

Label: Boardwalk

1. I Love Rock 'N' Roll (2:55)
  2. (I'm Gonna) Run Away (2:28)
  3. Love Is Pain (3:07)
  4. Nag (2:46)
  5. Crimson and Clover (3:17)
  6. Victim of Circumstance (2:54)
  7. Bits and Pieces (2:09)
  8. Be Straight (2:41)
  9. You're Too Possessive (3:35)
  10. Little Drummer Boy (4:14)
  11. I Love Rock 'N' Roll [Live] * (2:51)
  12. (I'm Gonna) Run Away [Live] * (2:22)
  13. Love Is Pain [Live] * (3:11)
  14. Nag [Live] * (2:46)
  15. Crimson and Clover [Live] * (3:19)
  16. Victim of Circumstance [Live] * (2:53)
  17. Bits and Pieces [Live] * (2:09)
  18. Be Straight [Live] * (2:45)
  19. You're Too Possessive [Live] * (3:34)
  20. Black Leather [Live] * (3:33)
leroy*
staat toch cker 3 gave nummers op

avatar van Dielie
vette hoes ook, lekkere rammel-rock'n'roll, niet altijd even verslavend, maar vooral aangeschaft voor het titelnummer natuurlijk (y)

avatar van monique
Het titelnummer is inderdaad een heerlijk nummer en een grote hit

avatar van Simon Smith
Simon Smith (crew)
Crimson & Clover net ontdekt, fijne versie van dit nummer!

avatar van frolunda
Eerder leuk dan echt goed,I love Rock n roll springt er wel uit.

avatar van adri1982
Simon Smith schreef:
Crimson & Clover net ontdekt, fijne versie van dit nummer!
Ik ben deze uitvoering van dat nummer aan het luisteren, vind het eerlijk gezegd wat tegenvallen... 'I Love Rock 'N Roll' vind ik stukken beter. ,... De uitvoering van 'Crimson and clover' op dit album is trouwens niet het origineel. Dat nummer is in 1968 voor het eerst opgenomen en uitgebracht door Tommy James & The Shondells, en die versie is pas mooi (probeer die eens, zou ik zeggen).

Voor een rock site wordt deze "bitch" wel erg matig gewaardeerd.

avatar van gaucho
Mwah, met drie sterren is het precies goed, zou ik zeggen. Toegegeven, ik was destijds ook helemaal weg van de single I love rock 'n' roll. Ik kocht de single en - iets later - het album, maar die laatste viel me toch wat tegen. De magere speelduur is één ding, maar muzikaal is het toch wel erg veel 'van dik hout zaagt men planken'. Een eendimensionale aanpak, die op alle nummers wordt toegepast. Maar het blijft lekker klinken, dat wel.

Ik kwam er later achter dat I love rock 'n' roll ook een cover was, en eigenlijk noot voor noot nagespeeld:

Arrows, I Love Rock N Roll, Alan Merrill - YouTube

Op de gitaarsolo na dan, die is in het origineel een stuk beter, en toont meteen de beperkingen van The Blackhearts. Precies zoals frolunda zegt: eerder leuk dan echt goed.

avatar van The_CrY
Ik zeg het niet snel, maar wat is dit slechte muziek. Een eendimensionale aanpak; zeg dat wel. Vrijwel alle muziek is heel tam ingespeeld, zonder rauwheid, passie, of gevoel. Vrijwel alle nummers zijn nietszeggende kindermelodietjes met ditto teksten; met uitzondering van de covers. De fijnste nummers - bij uitstek - zijn de covers, waarvan ik 'I Love Rock n Roll' eigenlijk al heel snel zat was. Klinkt een beetje als een schoolband die hun eerste plaat opneemt, en ik weet dat Joan Jett enorm veel succes had met dit album. Ik snap dan ook niet hoe dat komt, maar marketing en een goeie singel kan heel wat klaarspelen natuurlijk.

Als mevrouw Jett nog betere albums heeft opgenomen die misschien meer de moeite zijn, dan hou ik me aanbevolen.

avatar van spinout
Jaren 60 poprock in een steviger jasje.