Amiensus - Reclamation Pt. II (2024)

Label: M-Theory

1. Sólfarið (5:05)
  2. Acquiescence (8:49)
  3. Disconsolate (2:45)
  4. Decaying God Child (5:13)
  5. The Distance (6:19)
  6. Leprosarium (5:21)
  7. Orb of Vanishing Light (4:55)
avatar van ProGNerD
Nog niet eens bijgekomen van deze mooie ontdekking en dan ook nog dit: ook weer mooi, hoor !

Het was de dag van de mooie nieuwe releases wel gisteren, zeg, wat jij Apollo ?

avatar van ABDrums
Hier moet ik nog verder in duiken, maar hij bevalt me in ieder geval beter dan het eerste deel. Fijne release is dit zeg, temidden van een zeer drukke muzikale dag gisteren...

avatar van Apollo
Ik ga er morgen even rustig voor zitten, maar deze stond natuurlijk al maanden op de luisterlijst na je vorige tip, ProGNerD. Met Anciients en Wintersun was het alvast een zeer geslaagde releasedag, ondanks de tegenvallende platen van Nick Cave en Leprous.

avatar van DargorDT
Wow, dit is echt steengoed. Nog niet veel metal-releases wisten me dit jaar omver te blazen, maar deze komt een heel eind!

avatar van Apollo
Toch wat gemengde gevoelens bij zowel dit album, als deel 1 van eerder dit jaar. Er zijn nummers en momenten die mij erg goed bevallen zoals het begin, maar de tweede helft van het album vind ik niet zo interessant meer. Wel aardig nog is 'The Distance' waar zanger Lars Nedland zeer bepalend is voor het geluid. Ik moest zelfs even kijken of het niet toch Borknagar was. Deel 1 nog een keer geluisterd en die bevalt mij net wat beter.

avatar van Aladdin
Fantastische plaat. Op slag een van m’n favorieten van dit jaar. Meeslepende nummers en over de hele linie consistenter dan die van Borknagar van eerder dit jaar. Waarbij The Distance met Borknagar’s zanger wel heerlijk meeslepend is…..
Voor mij valt of staat het vaak ook met de zang en dan met name de grunt; die is dan ook top. Evenals de productie. Waarom dan slechts een 4 vraag ik me inmiddels af.