Spectral Wound - Songs of Blood and Mire (2024)

Label: Profound Lore

1. Fevers and Suffering (6:19)
  2. At Wine-Dark Midnight in Mouldering Halls (6:24)
  3. Aristocratic Suicidal Black Metal (6:00)
  4. The Horn Marauding (5:53)
  5. Less and Less Human, O Savage Spirit (6:51)
  6. A Coin Upon the Tongue (5:35)
  7. Twelve Moons in Hell (6:47)
Zin in deze!!!

avatar van ProGNerD
Net toevallig de single tegengekomen en meteen album aan m'n watchlist toegevoegd...

avatar van Apollo
Ook zin in deze, de eerste single klinkt weer top!

avatar van Kondoro0614
Soulcrusher 2022 is misschien één van de leukste feesten (festivals) waar ik ooit ben geweest. Het was dat jaar niet alleen de introductie voor mij van het festival (het stond al langer op ons verlanglijstje maarja, COVID). Ook was het dat jaar in mijn ogen één van de betere line-ups van dit festival, dit jaar en vorig jaar vallen namelijk voor mij toch wel iets tegen. Met namen als Amenra, Hellripper, Ultha, Dödsrit en ook deze Spectral Wound hadden we twee volle dagen (niet te vergeten dat mijn maat die zou rijden zijn auto die vrij de sloot in reedt waardoor we dus vertraging hadden de vrijdag).

Spectral Wound was door mij toch omcirkelt, en ik moest de groep waar ik mee ging nog overtuigen naar Spectral Wound te gaan, waardoor ik achteraf te horen kreeg dat niemand daar spijt van had. Hun plaat A Diabolic Thirst kwam het jaar daarvoor uit, in corona tijd en die heb ik destijds al helemaal grijs gedraaid. Ik zei altijd al dat ik deze gasten wou zien, en direct wanneer we weer konden stonden ze op een festival: win/win.

Ik snakte langzamerhand wel naar een nieuwe plaat, tot ik er eerder dit jaar achter kwam dat deze nieuwe plaat zou komen. Door het dollen heen, ik had er echt veel zin in. Nu lijkt het alsof ik wat ergs ga zeggen, dat is niet zo: ik heb echt genoten. Ik luister hem eigenlijk al sinds zijn release vrijdag best veel, en begin het steeds te waarderen. Dit is echt mijn black metal waar ik van kan houden. De zang is onwijs schel, en vel waardoor je eigenlijk toch wel naar de oldskool black metal gaat, terwijl het technisch gelukkig een stuk moderner klinkt. De riffs zijn heel cool, de muziek swingt aardig goed en snel door, waardoor je dus echt veel had aan deze plaat!

Deze gaat de aankomende tijd nog vaak op, en ik denk wel dat het een top 10 plekje gaat krijgen, al is het daar nog te vroeg voor. Zeker het luisteren waard, die zanger is echt knotsgek en beukt er op los, ik hou er van!

avatar van Apollo
Mooi verhaal, Kondoro0614. Ik ga Spectral Wound dit jaar op Samhain zien, een van de bands waar ik het meest naar uitkijk. Deze plaat en jouw bericht wakkeren mijn enthousiasme in ieder geval vurig aan. De laatste drie albums liggen qua niveau dichtbij elkaar, maar als ik moest kiezen vind ik dit album nipt de minste van de drie. Om de simpele reden dat de andere twee meer uitschieters bevatten. Klasbak 'At Wine-Dark Midnight in Mouldering Halls' is momenteel mijn favoriet, vanwege de, zoals jij goed omschrijft, onwijs schelle zang en swingende razernij. Heel benieuwd of ze dat live ook weten neer te zetten!

Apollo schreef:

Leuk om te horen Apollo! Ik heb echt onwijs veel spijt dat ik dit jaar de keuze heb gemaakt om naar Soulcrusher te gaan in plaats van Samhain. Aangezien Samhain eigenlijk een hele line-up heeft wat me aanspreekt, en Soulcrusher heeft dat dit jaar helaas niet. Gelukkig niet van dat vele slaap muziek zoals ze vorig jaar hadden, dus dat is wel weer een verbeter puntje!

Ik kan het eigenlijk niet helemaal omschrijven hoe ze live zijn, je moet het echt ervaren. Ik stond op een redelijke afstand omdat de zaal echt propvol stond (het was de kleine zaal van Doornroosje waar ze op stonden), en alles wat ik herinnerde was een muur van keiharde black metal, heel veel rook en af en toe wat licht wat er door heen kwam, alleen de zanger zag je af en toe uit de rook komen en de rest was gewoon duisternis. Misschien dat deze liveshow erg dicht in de buurt komt, alleen met een stuk meer rook!

Ik wens je alvast veel plezier (geen idee eigenlijk wanneer het is), en ik denk niet dat je teleurgesteld raakt. Ik heb iedereen enthousiast gekregen die ik mee had gesleurd, terwijl merendeels toch nog een beetje sceptisch waren in het begin. Deze plaat is trouwens ook niet mijn favoriet, dat is toch wel gewoon A Diabolic Thirst. Al scheelt het inderdaad niet veel van elkaar!