Motorpsycho - Neigh​!​! (2024)

Noorwegen
Label: Det Nordenfjeldske

1. Psycholab (5:40)
  2. Return to Sanity (4:01)
  3. This Is Your Captain (7:04)
  4. All My Life (I Love You) (3:20)
  5. Edgar's Bathtub (0:55)
  6. Elysium, Soon (8:07)
  7. Revenants (3:44)
  8. Crownee Says (3:55)
  9. Condor (4:07)
Yay, zin in Neigh!

Van hun website:

There are songs that makes friends with anyone and do great at parties, doling out compliments left, right and center. And then there are those songs that just don’t seem to fit in, songs that knock over glasses and makes awkward comments to the host as they stubbornly refuse to adapt and adjust to whatever larger setting you needed them to work in; these are songs that seemingly insist on remaining outside your control no matter how many stylistic or production tricks you try to pull. Usually, for a band such songs eventually fall by the wayside, are left behind or butchered for parts a few years later. But sometimes quite a few of them show up at the door, at the same time, unruly & ready to shake things up a bit. Sometimes there is trouble. These are the songs that makes up Neigh!!* Not merely a companion piece to last year’s Yay!, not a collection of B-sides or simply leftovers from that same period, but a reaction, a party for those not invited to parties, consisting of troubled, sometimes weirdly clothed outcasts that refused to go away and instead languidly found their place in the post-plague world while the tunes from Yay! were being pampered and sing-along’ed by band and fans alike.

avatar van Poles Apart
All My Life (I Love You) zal dan vast een cover zijn van het nummer van Skip Spence van Moby Grape.

avatar van ZAP!
Hoes!

avatar van oceanvolta
Poles Apart schreef:

Klopt

avatar van jurado
Poles Apart schreef:

Nog niet meteen enthousiast.

avatar van itchy
Release 3 weken uitgesteld naar 13 september.

avatar van papat
Alleen op vinyl te koop volgens mij. Wordt daarmee een beetje te duur voor een verzameling restnummers (wat het volgens mij is). De eerste twee nummers zijn wel ok, maar springen er niet uit.

avatar van DjFrankie
DjFrankie (moderator)
Tegenvaller. Elysium, soon enige nummer wat eruit springt.

avatar van itchy
Typisch een plaat met restmateriaal voor de fans die alles willen hebben. Als je Motorpsycho goed vind val je je hier geen buil aan, het is geen essentieel spul maar zakt ook nergens onder de ondergrens.
Psychonaut vind ik wel een heel lekker nummer overigens dat iets van een klassiekertje in zich heeft!

avatar van jurado
itchy schreef:

Ik als oer-fanboy ben inmiddels gestopt met luisteren naar nieuw materiaal, ik heb er de puf niet meer voor.
Beter wachten ze een jaar of vijf en knallen ze er nog een meesterwerk uit maar dit tempo wil ik niet bij houden.

jurado schreef:

Van mij mogen ze dit tempo volhouden, ik pik er wel uit wat ik goed vind, en ik heb ook niet het idee dat deze band is gebaat bij een lange pauze (dan gaan ze te veel nadenken).

avatar van crosskip
De nieuwe single is alweer weg en ik heb hier verder nog niet eens gereageerd!

Zoals aangekondigd betreft het allemaal restmateriaal van de laatste jaren en dat is ook wel te horen. In de jaren 90 hadden ze hier 2 leuke 10" EPs van gemaakt (de plaat is hier ook incl al die covers en kleine soundscapes die daar ook altijd op stonden), maar zo bij elkaar op 1 album is het toch wel een hele hoop. De kopstem bij This Is your Captain Speaking is dan wel hilarisch, maar het nummer (en het andere lange nummer Elysium, Soon) kan me verder eigenlijk niet zo boeien. Terecht restmateriaal wat mij betreft. Er staat gelukkig ook best wel wat leuks tussen! Psycholab was een toffe titeltrack van de EP geweest, gaaf nummer. Ook Revenants en Crownee Says bevallen me wel. Sowieso zit er wel een lekkere ongedwongen sfeer bij alle nummers. Ze doen waar ze zin in hebben en of dat je bevalt of niet, de lol straalt er wel vanaf!

avatar van papat
Inmiddels vaak gedraaid, toch wel een fijne plaat.