HNNY - Light Shines Through (2024)

Zweden
Electronic
Uitgebracht in eigen beheer

1. Beginning (0:36)
  2. I'll Come Your Way (3:33)
  3. Lila (0:40)
  4. Melody Electronics (3:02)
  5. The Smallest Things (3:18)
  6. Light Shines Through (2:36)
  7. All for You (3:10)
  8. Other Worlds (1:22)
  9. Morning Trip (2:07)
  10. I Let Go (4:18)
avatar van panjoe
panjoe (moderator)
Downtempo is helaas een totaal onhip genre, anders was er vast veel meer hype rondom HNNY. Het feit dat de Zweedse producer (zowel als artiest en voor het uitbrengen van zijn muziek) kiest voor een DIY-ethiek helpt misschien niet om hem bekendheid op te leveren, maar zorgt er wel voor dat hij lekker zijn eigen ding kan doen. Ook op deze nieuwe mini-LP laat hij zien dat de combinatie van elementen uit instrumentale hiphop, melodieuze ambient, electronic met choppy vocale samples, en zachtaardige house een hele fraaie luisterervaring oplevert. Het is zeker niet voor iedereen, zelfs niet voor algemene liefhebbers van electronic, want het is wel erg easy listening en gaat nooit echt de diepte in, maar liefhebbers van Zero 7, Vegyn, Tycho, Dwig, en het oude werk van Bonobo en Trentemøller mogen dit en andere releases van HNNY eigenlijk niet missen.