Ronald - Gezelligheid Tot Sluitingstijd (1993)

geen stemmen

Label: Bunny

1. Transsexueel (3:19)
  2. Bruine Ogen (2:54)
  3. Het Meissie met de Grote Oorbellen (3:31)
  4. M'n Schoonmoeder (3:47)
  5. In Ons Stamcafe (3:13)
  6. Onder Haar Rokken (3:25)
  7. De Sneuvelkroeg (3:51)
  8. Eenmaal Komen Er Tranen (2:41)
  9. Amsterdam Ik Hou van Jou (3:30)
  10. Rosa (3:43)
  11. Laat de Heleboel Maar Waaien (3:32)
  12. Zo Tussen de Mensen (3:48)
  13. Rio's Carnaval (3:20)
avatar van vigil
Apart dat dit album nog niet op de site stond, er stonden toch 2 flinke Top 40 hits op waarvan Transsexueel (dat kan nu niet meer denk ik) de grootste was en M'n Schoonmoeder weliswaar wat minder hoog kwam maar minstens zo bekend was mede door de diepzinnige one-liner Gooi je schoonmoeder uit 't raam en de ijskast er achteraan. Toen dit uitkwam was ik zo 17/18 en omdat ik een baantje had was ik wekelijks wel minstens 2x in de platenzaak te vinden dus ik zag dit album met enige regelmaat staan.

Ben benieuwd naar de cijfers van de kenners

avatar van Kos
Kos
Waarom staan de Stoopjes er niet op bedenk ik me opeens.

avatar van Arrie
vigil schreef:

Ohja, die ken ik nog wel. Die kwam nog regelmatig in de kroeg langs waar ik vroeger schaakte. Nooit geweten dat van Ronald was, grappig!

Transsexueel kon toen al niet echt trouwens, niet dat ik erbij was maar ik heb wel begrepen dat veel radiozenders het toen weigerden te draaien.

avatar van Venceremos
Is een mooie en heel grappigepodcast aflevering van verschenen bij Weird Hit Wonder.

Over het Vieze Vers in het algemeen, de Amsterdamse kroegencultuur, de radioboycot (muv Veronica) onder andere.

avatar van tnf
tnf
"La la la láááááá lááá lááá lááá."

Ik hoef Transsexueel niet eens op te zoeken, het deuntje komt zonder dat ook gewoon weer bovendrijven.

Misschien heb ik het destijds vaker gehoord dan ik denk. In principe heeft dergelijke muziek nooit veel opgestaan. Misschien vond ik het als (bijna-)brugklasser toen wel lekker stout, of zo.

Er stonden toen regelmatig van die TROS-programma's (Radio 3) op, dat wel. Met van die zomershows door heel Nederland, waar dit soort artiesten dan hun liedjes kwamen promoten.

avatar van Venceremos
Grote hits in de bus op schoolreisje. Meebrullen met de gehele mannelijke helft van de brugklas, tot grote ontzetting van de rest.

avatar van Mjuman
Vond het toen helemaal nix en dat geldt nog steeds - heb in 1992 bij een bedrijf gewerkt, waar de belangrijkste software-ontwerper T was (en dat was in die tijd echt heavy); vind het vreselijk misplaatst om daar 'lollig' over te doen, laat staan dat je het na gaat lopen zingen. Met het huidige klimaat lijkt het erop dat we een soort van nieuwe Dark Ages ingaan. Intolerantie inzake lhbtqia+ wordt openlijk uitgedragen door populisten en lijkt daarmee een geaccepteerde standaard te worden voor het vulgus.

avatar van Venceremos
De mayonaisepuber in mij was daar anno 1993 nog niet echt mee bezig. Met een schoonmoeder uit het raam werpen of de fles te laten staan evenmin.

avatar van Slowgaze
vigil schreef:
Transsexueel (dat kan nu niet meer denk ik)

Ik mag toch hopen dat dat in 1993 ook absoluut niet kon, want wat een walgelijkse transfobie-verkleed-als-lolletje. Zo, dat was ook weer even mijn woke-bijdrage van vandaag.