Lapsed & Nonnon - The Death of Convenience (2007)

Electronic / Hip-Hop
Label: Ad Noiseam

1. Better Your Best (5:52)
  2. Dead End Stare (4:06)

met Buck Dexter

3. Cdatakill Welcome (0:37)
  4. Surge (4:25)
  5. Nothing Left (5:25)
  6. Ad Noiseam (2:01)
  7. God Is a Glitch (4:31)

met Nongenetic, Subtitle en Bleubird

8. Hapless Plastic [Remix by Ra] (4:28)
  9. Rainy Day Parade (4:02)
  10. Moff (0:27)
  11. Z Crazy Eyes [Album Version] (4:34)
  12. Kill the Messenger (4:25)

met Nonsense

13. Mirthless Method (6:42)
  14. Surge [Remix by Mothboy] (4:38)
avatar van Goodfella
Verfijnde (instrumentale) hiphop met leuke glitches. Geen edIT, maar 't ligt lekker in het gehoor. Lapsed valt zelf in ieder geval niet in herhaling, zoveel is duidelijk. Nadeel: echt exclusief is-ie niet meer. Geeft niet zoveel, was tenslotte al aardig te merken bij z'n tweede album, al is de überklasse er toch een beetje af.

avatar van Onderhond
"Is it true you guys are doing break-core"

Vind dit toch een vooruitgang op z'n tweede album.

Meer concept, vooral erg leuke humor en fijne trackjes. Met edIT is het sowieso niet meer te vergelijken (Certified Air Raid), eerder met Mothboy en anderen.

Vond de tussenstukjes erg grappig, zeker die met Nicolas en Mothboy. Gave glitches en instrumentaal erg sterk. Alleen de raps zijn af en toe niet optimaal. Zou leuk zijn om Lapsed een keer aan een Dälek gekoppeld te zien.

4.5*

Lapsed is vrij creatief met zijn beats, het steekt allemaal uitstekend en mooi in elkaar. De uitkomst vind ik alleen iets minder. Het mist voor mij net dat iets dat de muziek uit de oppervlakte trekt. Pluspuntje is Z Crazy Eyes.