The Dare - What's Wrong with New York? (2024)

Electronic / Dance
Label: Republic

1. Open Up (2:41)
  2. Good Time (2:13)
  3. Perfume (2:27)
  4. Girls (1:59)
  5. I Destroyed Disco (2:21)
  6. You're Invited (2:32)
  7. All Night (3:53)
  8. Elevation (3:56)
  9. Movement (2:31)
  10. You Can Never Go Home (2:47)
Ik voel me 20 jaar jonger door dit album, dus dat is mooi meegenomen

Echt origineel is het dus niet, maar het is best een lekker electroclash-albumpje, met I Destroyed Disco als uitschieter.

avatar van lpjdamen
Er stond vandaag een hele pagina in De Volkskrant over The Dare, dus onderweg naar de gym maar eens opgezet. Ik moet zeggen dat ik er niet erg warm van werd. Ook niet koud. Ook niet beter. Ach, het zal me aan m'n reet roesten ook, die popmuziek.

avatar van tnf
tnf
Die las ik ook. Een artikel over de comeback van een bepaalde muzikale hoek die wmb juist lekker in de doofpot had mogen blijven. In de 00's liep ik er al niet warm voor.

Sommige electroclash-en-aanverwante nummers van toen staan nog op, maar dat zijn relatief naturel voelende nummers. Veel in die hoek klinkt me helaas teveel als een pose in de oren. Te gestileerd, op een kille manier. Vaak oogden de uitvoerenden ook precies zo.

avatar van Chameleon Day
Uitdagend dansplezier bij ‘indie sleaze’-eenmansband The Dare - NRC

Met kennelijk zowaar een cover van ‘I Can’t Escape Myself’ van The Sound. Wie zou dat verwacht hebben.

avatar van Devoo
Ik ben matig positief. Ik heb me nog niet echt verdiept in het Electroclash genre, waardoor dit voor mij best verfrissend klinkt. Lekkere energieke muziek en door de korte speelduur kan de sleur er ook niet echt in geraken.

Titmeister schreef:
Ik voel me 20 jaar jonger door dit album, dus dat is mooi meegenomen

Luisterde Girls en I Destroyed Disco..Een belediging voor de echt goeie elektro clash uit die tijd. Hoe kort en hoe slecht.

En wat is indie sleaze

avatar van Grizzly Bear
ik zet dit net voor de eerste keer aan en moet toch denken: dit is een soort onsubtiele versie van LCD Soundsystem?