Drug Church - PRUDE (2024)

Rock / Punk
Label: Pure Noise

1. Mad Care (2:25)
  2. Myopic (2:56)
  3. Hey Listen (2:41)
  4. Demolition Man (2:45)
  5. Business Ethics (2:46)
  6. Slide 2 Me (2:37)
  7. Chow (2:49)
  8. The Bitters (3:10)
  9. Yankee Trails (2:47)
  10. Peer Review (3:43)
avatar van coldwarkids
Zó he!
Wat is Chow toch een banger
Heerlijke snare geluid ook.

avatar van jorro
Opener Mad Care is een energiek nummer met krachtige zang. De tekst gaat over thema's als ontevredenheid en roekeloos gedrag, en de gevolgen daarvan in relaties. Muzikaal combineert het de rauwe energie van hardcore met grunge- en punkinvloeden. (7,5)
Myopic gaat over over het herkennen van misleiding in het leven en het leren omgaan met teleurstellingen. Muzikaal heeft het nummer agressieve hardcore-elementen met melodieuze gitaarpartijen. (7,5)

Hey Listen behandelt het thema van maatschappelijke onverschilligheid tegenover vermiste jongeren. Het is wat minder agressief en daardoor wat melodieuzer. Het wel stevige refrein is pakkend (8)
Demolition Man vergelijkt het instinctieve leven van dieren met het vaak doelloze bestaan van mensen. Het tempo ligt wat lager, maar de zang is zeer agressief (7)

Business Ethics vertelt het verhaal van iemand die zijn eigen ontvoering in scène zet om aan geld voor drugs te komen. De tekst benadrukt de morele dilemma's en de gevolgen van dergelijke keuzes. Een nummer met energie (7,5)
Slide 2 Me gaat over roekeloosheid zoals het overvallen van een drankenwinkel die mislukt. Een nummer met rauwe energie, maar een meer poppy melodie (7,5)

Chow gaat over het ouder worden, met een humoristische ondertoon. Een nummer dat iets toegankelijker klinkt door de mix van hardcore met pop (8)
Vervolgens The Bitters. De tekst bekritiseert hoe mensen elkaar afbreken en jaloers zijn, wat leidt tot een giftige sfeer. Muzikaal is het nummer energiek, met krachtige zang, gitaren en een hoog tempo (8)

Yankee Trails vertelt het verhaal van iemand die door de Verenigde Staten reist in een poging zijn drugsverslaving te overwinnen. Een stevig nummer met veel melodie (7,5)
Afsluiter Peer Review behandelt het thema van persoonlijke vooroordelen en het gevoel van superioriteit. Door mensen later opnieuw te treffen komt er inkeer. Een intense track met een aanstekelijke melodie (7,5)

PRUDE is een krachtig en veelzijdig album dat de kenmerkende mix van hardcore en melodie van Drug Church verder verfijnt. Het album biedt zowel energieke nummers als meer rustige momenten, met pakkende teksten en een rauw geluid. Vooral tracks als Hey Listen en The Bitters springen eruit. Een aanrader voor fans van post-hardcore en alternatieve rock. Dit album bevestigt Drug Church’s sterke positie in de scene en maakt nieuwsgierig naar hun toekomst.

Waardering: 7,6