Joep Beving & Maarten Vos - vision of contentment (2024)

Neoklassiek
Label: LEITER

1. On What Must Be (4:18)
  2. Penumbra (6:31)
  3. A Night in Reno (5:42)
  4. Hades (4:57)
  5. The Heron (6:13)
  6. 02:07 (3:20)
  7. Vision of Contentment (9:37)
  8. The Boat (2:45)
avatar van CHIEP
CHIEP (crew)
Voor deze eerste samenwerking tussen Beving en Vos kroop Nils Frahm achter de mixtafel.

avatar van brt
brt
Interessant!

avatar van CHIEP
CHIEP (crew)
Ik vind de eerste vrijgegeven tracks nogal voortkabbelend:
A Night In Reno
02:07

avatar van vivalamusica

Weet niet wat de VK schrijft, maar deze verrast mij dus ook.

avatar van vivalamusica
Einaudi, Beving de gasten die zonder veel airplay maar juist via streaming in opmars een miljoenenpubliek konden bereiken. Einaudi was voor de grote bekendheid al wat langer actief, Beving kwam in 2015 uit met zijn eerste album en werd al snel veel gestreamd via Spotify. Een wat bredere erkenning kwam voor Beving pas later, want werd aanvankelijk niet al te serieus genomen. En nu is er dan een album samen met Maarten Vos, inmiddels in bepaalde kringen ook geen onbekende meer.
Ik vermoed dat de inbreng van Vos, electronica bevat, maar ik hoor ook viool/cello en door een subtiele inbreng zorgt het zowel voor een wat geheimzinnige en uiterst dromerige sfeer zonder dat het al te week of herkenbaar wordt, daarvoor zijn de composities gewoon te goed en door een spannende opbouw met een goed getroffen gelaagdheid echt wel bijzonder.
Met dit boeiende album gaat Beving een stap verder dan Einaudi die wat mij betreft wat is blijven hangen in zijn meditatieve pianospel.

avatar van Zwammer
Veel geluisterd dit afgelopen week. Ideale plaat om dag rustig te beginnen. Ik kan genieten van de Nils Frahm productie, maar de arrangementen zelf missen in mijn ogen net dat beetje spanning en kleur. Voorlopig 3,5*