Yuya Uchida & the Flowers - Challenge! (1969)

Japan

7. White Room
  8. Hidariaschi No Otoko
  9. Piece of My Heart
  10. Stone Free
Leuk cd'tje van Japanse Hippies. Paar leuke covers op de cd te vinden, het is ongeveer 1/2 eigen materiaal en 1/2 covers, 2 Jimi Hendrix covers, 1 Janis Joplin en 1 Cream cover. Zeker moeite waard.Deze band ging later over in de Flower Travellin' Band.

avatar van Ducoz
Ik tel zo eigenlijk al 3 Janis Joplin nummers, 2 Hendrix nummers.

Dit is misschien wel interessant, aangezien de andere releases van de band (onder de naam Flower Travellin' Band) meer dan de moeite waard zijn, ik ga er eens naar opzoek.

Stijn_Slayer
'Summertime' is niet van Janis, zij covert hem ook. 'I'm So Glad' is van Skip James, maar waarschijnlijk bekender in de uitvoering van Cream.

avatar van Ducoz
Ja oke, maar dat zijn de versies die wij kennen en deze Jappen waarschijnlijk ook als voorbeeld nemen, gok ik zo.

Stijn_Slayer
'Summertime' is één van de meest bekende (en meest gecoverde) nummers allertijden. Dat nummer was allang wereldberoemd voordat Joplin het opnam.

avatar van Ducoz
Heb je deze versie gehoord?

avatar van spinout
Dit vind ik nou echt "blote billen muziek". .
De zang laat te wensen over, maar muzikaal is het wel aardig.
Op Spotify staan nog 2 extra covers, nl. Fire van Arthur Brown en Five To One van The Doors.