Grand Magus - Sunraven (2024)

Zweden
Metal / Rock
Label: Nuclear Blast

1. Skybound (3:28)
  2. The Wheel of Pain (3:23)
  3. Sunraven (3:37)
  4. Winter Storms (5:15)
  5. The Black Lake (5:33)
  6. Hour of the Wolf (4:02)
  7. Grendel (3:31)
  8. To Heorot (3:00)
  9. The End Belongs to You (3:21)
avatar van gigage
De eerste riff is van een 13 in een dozijn maar ze maken er nog wel wat aardigs van. Het wordt nergens echt spannend.

heerlijke muziek, genieten weer !

avatar van Madjack71
..van dik hout zaagt men metal type muziek. ..invloed getapt uit voorbije hoogtijdagen van vele bands die hen voor gingen. ..gezien bij Opeth in het voorprogramma. ..en erna dit album meegenomen. ..geen spijt.

avatar van namsaap
Madjack71 schreef:

Zo verging het mij ook gisteren...

Triumph And Power, waar het machtige Steel Versus Steel gisteren nog werd gespeeld, had ik al in de kast staan, maar de twee albums daarna vond ik beduidend minder. Daarom had ik Sunraven aanvankelijk geen kans gegeven. Dankzij het prima optreden van gisteren werd ik toch verleidt om het album mee te nemen.

En het moet gezegd, dit album klinkt uitstekend. Er worden geen nieuwe wegen bewandeld, maar de oerdegelijke heavy metal klinkt wordt vol overtuiging uitgevoerd en de rotsvaste stem van JB tilt het materiaal boven de middelmaat uit.

Lekkere pretentieloze plaat!