Michael & The Mighty Midnight Revival - Songs for Sinners & Saints (2024)

Label: Loma Vista

1. Bussin's Bricks Intro (1:35)
  2. Nobody Knows (3:05)

met Anthony Hamilton

3. Humble Me (2:56)
  4. Higher Level (3:49)
  5. Exit 9 (Scenic Route) (3:37)

met Offset en Blxst

6. Lord Prepare Me (5:30)

met Belly Gang Kushington, JANE HANDCOCK en Adonica Nunn

7. Slummer 4 Junkies (10:19)
  8. Had to Go Get It (1:50)

met Troy Durden

9. ’97 3-6 Freestyle (3:24)
  10. Still Talk'n That Shit (3:00)

met Key Glock en Project Pat

11. High & Holy (Warryn's Groove) * (5:19)

met Ty Dolla $ign

avatar van MAS
MAS
Het was mij totaal ontgaan dat er een Killer Mike album op komst was. Een zeer aangename verrassing!

Ook heel nice dat hij Project Pat en Keyglock, twee generaties Memphis rap, op één track zet.

avatar van Yestsida
Wederom een sterk album.

Kijkende naar de tracklist dacht ik initieel dat dit een soort Deluxe-versie was van zijn Grammy-winnende album Michael. Zo is Slummer 4 Junkies een herwerkte versie van zowel Slummer als Something for Junkies, Exit 9 (Scenic Route) is uiteraard een herwerkte versie van Exit 9 en Still Talk'n That Shit is de herwerkte versie van Talk'n That Shit.
Niets is echter minder waar en Songs for Sinners & Saints is gewoon zijn zevende studioalbum. Niet uitgegeven als Killer Mike maar als Michael & The Mighty Midnight Revival, die laatstgenoemde naam is een gospel-koor. Gastartiesten Adonica Nunn en Troy Durden behoren tot dit koor, zo hoor je het koor ook geregeld op de achtergrond maar het is wel duidelijk een soloalbum van deze ATL-rapper.

Killer Mike rapt weer op de top van zijn kunnen en elk woord is zoals altijd zeer goed verstaanbaar en duidelijk gearticuleerd. Hij in combinatie met de producties die hij gekozen heeft zorgen voor een sterk album dat mooi in de lijn ligt van haar voorganger.

Mijn favorieten zijn Nobody Knows, Anthony Hamilton herinnert ons er nog eens aan dat hij een geweldige zanger is. De single Humble Me blijft staan als een huis! Exit 9 (Scenic Route) is een mooi eerbetoon aan de overleden Rico Wade. Het album eindigt met '97 3-6 Freestyle en Still Talk'n That Shit wat beide heerlijke bangers zijn die geproduceerd zijn door DJ Paul. Heel fijn ook om Key Glock te horen op de hekkensluiter, Project Pat doet het ook altijd wel goed bij mij.

De overige tracks luisteren gewoon goed weg. Dit album telt 10 nummers en een totale speelduur van 40 minuten dus ben je er relatief snel door. Het 10-minuten durende Slummer 4 Junkies mocht van mij wel ingekort worden.

Killer Mike heeft een waardige opvolger gemaakt voor Michael.

Gisteravond naar Killer Mike in Paradiso geweest. Hij werd ondersteund door het koor The Mighty Midnight Revival.

Was onder de indruk van het koor. Prachtige stemmen en in combinatie met de locatie (oude kerk) maakte het helemaal af. Proefde wat van de sfeer en de historie van de zwarte kerkgemeenschappen uit Georgia. Heel bijzonder! Mike had ook nog wat mooie woorden over zelfvertrouwen en geniet van het leven. Hoogtepunt was voor mij dat hij Reagan opvoerde van R.A.P Music. Wat een geweldige track is dat. Al met al een prachtige ervaring rijker.

Ik ben een groot fan de samenwerking met E-LP en RTJ 2, 3 in het bijzonder en R.A.P. Music van Killer Mike staan nog vaak op. Dit album haalt het niet bij die albums maar het klopt wel van begin tot eind al had Slummer for Junkies iets korter gekund.

avatar van Silky & Smooth
Dit ligt mij echt stukken beter dan Michael, wat ik een rommelig album vond. De combo met El-P was natuurlijk een schot in de roos, maar dit album bevestigd maar weer dat Killer Mike beter bij zijn zuidelijke roots kan blijven. Lompe beats, broeierig sfeertje en het koor zorgt voor de nodige soul. Daarnaast laat Killer Mike weer eens duidelijk horen waarom hij één van de boegbeelden van southern hip hop is. Dit kan zomaar eens zijn beste solo album zijn na R.A.P. Music.