Winter Family - Winter Family (2007)

Israël / Frankrijk
Electronic / Avant-Garde
Label: Sub Rosa

1. Salted Slug (5:09)
  2. Garden (2:04)
  3. Auschwitz (3:03)
  4. Psaume (4:53)
  5. So Soon (4:24)
  6. Nous les Vivants (4:40)
  7. You Wish (3:33)
  8. Just Like We Said (1:56)
  9. No Bad Animals (6:31)
  10. So Soon (3:57)
  11. Winter Family (2:44)
  12. République (13:15)
  13. New Sun (5:52)
  14. Golden Sword (1:50)
avatar van wendyvortex
Prachtig album dit. Zelf ooit ontdekt via interview in Gonzo Circus en de track Auschwitz op de bijgeleverde Mind The Gap verzamelaar.
Lijkt wel wat op Laurie Anderson. Benieuwd hoe ze zich verder ontwikkelen. Maar prachtig, prachtig, prachtig.

avatar van sluiswachter
De composities vind ik op zich nog niet zo bijzonder, maar ze geven er zo'n verschrikkelijke lading aan mee (rouwverwerking?), dat het me bijna teveel wordt om er naar te luisteren. Overigens vind ik de zwarte cd (nrs 8 t/m 14) iets luchtiger dan de witte cd (nrs 1 t/m 7). Mij rest geen andere keus dan hier de volle mep (*****) aan uit te delen.

avatar van DjFrankie
DjFrankie (moderator)
Je hebt van die liedjes waar je bij 1 keer horen meteen verliefd op wordt. Op dit album staat er 1 namelijk Garden, wat een prachtig ingetogen lied, voer voor mijn persoonlijke lijst allertijden.