Benny the Butcher - Summertime Butch (2024)

Label: Black Soprano Family

1. One Verse Butch (2:11)
  2. The Most (3:04)

met Ray Moon

3. Sundress & Sandle Season [Interlude] (0:54)
  4. Knightfall (2:29)
  5. Summer '24 [Ed Lover Mix] (1:58)

met Ed Lover

6. Kitchen Table (2:12)

met Harry Fraud

7. Peachtree [Interlude] (0:51)
  8. The Blue Building (2:48)

met Amber Simone

9. The Warehouse 3 (3:36)

met Rick Hyde, ElCamino en Fuego Base

10. Higher (4:23)

met Lindsay Niccs

avatar van Yestsida
Dit voelt aan als een mixtape.

Het tweede album van Benny the Butcher dat hij in 2024 uitgeeft, ditmaal niet op Def Jam maar volledig onafhankelijk op zijn eigen BSF. Hij noemt het een studioalbum maar mij geeft het toch meer het gevoel van een mixtape. Op de streamingsdiensten staat dat het een project is van zowel Benny the Butcher als BSF, het is wel duidelijk gewoon van de CEO solo. 8 nummers maar, 2 interludes, veel korte nummers, een "mixtape-stem" dat geregeld dingen zegt zoals "These are the real Sopranos" en een totale speelduur van nog geen 25 minuten.

Het luistert goed en snel weg maar het kan zich eigenlijk maar moeilijk meten met zijn voorgaande projecten. Summertime Butch lijkt meer weg te hebben van een tussendoortje dan een volwaardige LP.

Het door Harry Fraud geproduceerd Kitchen Table en Higher zijn heerlijke nummers en The Blue Building is een duidelijke climax... de rest is gewoon tof.
The Warehouse 3 had leuker geweest met Westside Gunn en Conway the Machine... namen zoals Rick Hyde, El Camino en Fuego Base doen me niet veel.

Hij zou nog een derde album uitbrengen in 2024, hopelijk gaat de kwaliteit dan weer iets omhoog. Dit is gewoon tof voor de fans... het gaat volgens mij gewoon niet heel lang in het geheugen blijven.

avatar van Kos
Kos
Ik hoor goede dingen over deze.

avatar van thomzi50
Toffe tape. Heel diepgravend of beklijvend is het inderdaad niet, maar ik houd van Benny's relaxte, gecontroleerde stijl en vind de beats hier heel aardig, tof soulvol. Wat me ook zeker helpt, is dat ik Benny het afgelopen jaar verder nogal links heb laten liggen. Ik zat tegen de Benny-overkill aan, en door die pauze kon ik dit juist wel weer waarderen. Ik blijf het wel wonderlijk vinden dat hij er zelf nooit bij stilstaat dat zijn werk misschien wat beter wordt - en ook hoger wordt aangeslagen - als hij iets minder idioot veel uitbrengt.

avatar van Yestsida
Gisteren bracht Benny de micro-EP Buffalo Butch, Vol. 1 uit op streamingsdiensten. Het bevatte de nummers Penny & Shaq Freestyle (met 38 Spesh), Buffalo Freestyle (met Drake) en Hard Way Freestyle (met Fabolous). Vandaag is het projectje al offline gehaald, het is nog niet bevestigd waarom maar de geruchten gaan dat het te maken heeft met de collaboratie met Drake.

Jammer dat het offline gehaald is, want het was een sterke micro-EP naar mijn mening. Die tracks klonken veel beter dan het gros op dit project. Dit heeft volgens mij volledig te maken met de gastartiesten... bij grotere namen lijkt het wel alsof Benny zich meer probeert te bewijzen dan met kleinere rappers zoals hier.

Vooral de track met Drake vond ik trouwens echt heerlijk!

Deranged
Denk dat velen waaronder ik absoluut niet op een track van Benny met die zitten te wachten.

Redelijk teleurstellend ook wel van hem dan maar er zijn er meer die dat zo doen.

Ruk DaBaby dan ook maar aan.

Nephop ultra super clown.