Maria Muldaur & Her Garden of Joy - Good Time Music for Hard Times (2009)

1 stem

10. I Ain't Gonna Marry
  11. Bank Failure Blues
  12. Panic Is On
avatar van potjandosie
de inmiddels 81-jarige Maria Muldaur, "America's First Lady of Roots Music" speelde reeds als 21-jarige zangeres/muzikante (fiddle) mee op het album van The Even Dozen Jug Band (1964). haar naam was toen nog Maria D' Amato. andere leden van die band waren o.a. Stefan Grossman en John Sebastian die later beroemdheid zou vergaren met de band Lovin' Spoonful. korte tijd later trad zij toe tot de Jim Kweskin Jug band, waar zij in contact kwam met mede muzikant Geoff Muldaur haar 1e echtgenoot.

Maria Muldaur die actief is in het blues, country, folk, jazz of "old time music" genre keert op dit album terug naar haar roots uit die tijd, jug band muziek. definitie: akoestische blues- en folk met gebruik van een jug (kruik) bespeler. oorspronkelijk werd deze muziek gemaakt in de jaren 20 en 30 door Afro-Amerikanen in het zuiden van de VS. ook cajun, dixieland en skiffle behoren tot de invloeden.

op dit album staan 6 traditionals, een re-make van "I Ain't Gonna Marry" van Jim Kweskin en o.a. 2 nummers van wijlen Dan Hicks, bekend van het genre country swing met jazz, die perfect aansluiten bij het genre.

een aantal van haar vroegere jug band maatjes spelen mee, waaronder John Sebastian (baritone guitar, six string banjo, guitar, harmonica), Fritz Richmond (jug) en David Grisman (mandolin, mandola, banjo). oudgediende Taj Mahal (banjo, guitar) en nieuwkomer Kit Stovepipe (national guitar, jug, washboard) spelen eveneens een deuntje mee. ook de blazerssectie met Jim Rothermel (clarinet), Bob Schwartz (trumpet) en Kevin Porter (trombone) staat garant voor de aanstekelijke, blij makende muziek.

1 van de beste albums uit de nadagen van haar carrière met inderdaad "Good Time Music for Hard Times".

Album werd geproduceerd door Maria Muldaur