No Prima Donna (The Songs of van Morrison) (1994)

1 stem

8. Phil Coulter Orchestra - Tupelo Honey
  9. Marianne Faithfull - Madame George
  10. Lisa Stansfield - Friday's Child
avatar van potjandosie
het eerste tribute album (speelduur 40 minuten) gewijd aan de songs van Van Morrison. dat de man een control freak is en graag zelf de touwtjes in handen heeft, moge blijken uit het feit dat hij dit album zelf co-produceerde met de Noord-Ierse muzikant/songwriter en producer Phil Coulter, die o.a. hits als "Puppet on a String" van Sandie Shaw en "Congratulations" van Cliff Richard mede componeerde.

3 covers steken er met kop en schouders boven uit, t.w. "Crazy Love" met prachtige zang van de Amerikaanse jazz zangeres Cassandra Wilson, een fraaie a-capella versie van Elvis Costello van "Full Force Gale" en een intense versie van "Madame George" van Marianne Faithfull, die zich dit nummer geheel eigen maakt.

ook de bijdragen van Hothouse Flowers "Bright Side of the Road" en de versie van "Friday's Child" van Lisa Stansfield, voor zover ik kan achterhalen een nummer uitgebracht op een vinyl E.P. van Them (1967), willen beklijven.

hetgeen niet geldt voor de instrumentale versie van "Tupelo Honey" en de bijdragen van Sinead O'Connor, Brian Kennedy en de voice-over op "Coney Island" van de Noord-Ierse acteur Liam Neeson, bekend van zijn hoofdrol in "Schindler's List".

op dit album staan verder fraaie bijdragen van de bekende Ierse gitaristen wijlen Artie McGlynn (acoustic guitar) en wijlen Foggy Lyttle (acoustic & electric guitar). aan de laatste droeg Van Morrison zijn album "Magic Time" (2005) op.

Album werd geproduceerd door Van Morrison & Phil Coulter
Recorded at Windmill Lane Recording, Dublin & Westland Studios, Dublin, The Hit Factory, New York & The Wool Hall, Bath, England

All songs written by Van Morrison