julie - My Anti-Aircraft Friend (2024)

Label: Atlantic

1. Catalogue (3:14)
  2. Tenebrist (3:35)
  3. Very Little Effort (4:16)
  4. Clairbourne Practice (3:07)
  5. Knob (5:03)
  6. Thread, Stitch (4:20)
  7. Feminine Adornments (4:13)
  8. I'll Cook My Own Meals (3:16)
  9. Piano Instrumental (4:30)
  10. Stuck in a Car with Angels (3:40)
avatar van rolandobabel
Dit is wat ze noemen nu gaze, de shoegaze van nu. klinkt als slowdive, deftones, sonic youth. Ik heb dit in mijn lijstje van beste platen van het jaar staan, maar blijkbaar is dit album overlooked door musicmeter, gezien het zeer lage aantal stemmen, maar musicmeter, maak je geen zorgen, ik vergeef je....

avatar van SilverGun
Deze plaat rondom het uitkomen ervan wel eenmaal van begin tot eind beluisterd en goed laten smaken. Bedankt voor de herinnering om 'm weer in de rotatie te gooien. 2024 puilt "helaas" uit van de topplaten waardoor er eigenlijk veel te veel moois buiten de jaarlijkse top 10 moet blijven.

avatar van slibens
Geweldige plaat, voor liefhebbers van Nirvana, Sonic Youth … Verbazend weinig stemmen, inderdaad.