Angry Zeta - Chills and Thrills (2024)

1 stem

Argentiniƫ
Punk / Country
Label: Voodoo Ryhytm

1. Chills and Thrills (3:59)
  2. Mean Mean Man (4:00)
  3. I Will Let You Down (3:03)
  4. Your Uncles Tune (2:59)
  5. Si Yo Soy Asi (1:48)
  6. Old Man Norman (2:25)
  7. The Low Road (2:53)
  8. Eat Your Poop (2:29)
  9. Sonnhalde 14 (2:44)
  10. Forked Tongue (3:12)
  11. One Way Train (2:58)
  12. Worms and Bugs (3:43)
  13. I Hate You (2:54)
Bij het Blue Grass festival in Rotterdan heb je altijd wel zeer verrassende groepen, die je niet direct met traditionele bluegrass associeert.
Eén van die groepen was bij de afgelopen editie de Argentijnse punk/country band Angry Zeta, die met een zeer energiek concert veel indruk maakte. In ieder geval op mij en volgens mij was ik niet de enige...
Normaal gesproken is de groep 7 man/vrouw sterk, maar 'Marana' vrouwelijke banjospeelster was niet aanwezig. Aangezien er nog een banjospeler wel was , viel dat minder op. Stralend middelpunt is zanger/gitarist Zeta (Dario Vaccaro), die met zijn mimiek de volle aandacht naar zich toetrekt.
Ze kregen de mogelijkheid op het Zwitserse label VOODOO rhytm records een album op te nemen en daar hadden ze aan drie dagen opname tijd genoeg aan. De Argentijnse 7-koppige straatband uit Buenos Aires heeft een verleden als traditionele bluegrass, country en hillbilly band, maar raakte spoedig in aanraking met de punk scene. En die invloeden hoor je goed op deze zeer energieke plaat.
Zelf noemen ze het “It’s outlaw country folk trash without equal!”
Op het album 'chills and thrills' hebben ze de meeste nummers zelf geschreven, naast Zeta is dat ook de viiolist en de mandoline speler. Twee covers : “Si Yo Soy Asi”, een drinklied van de Argentijnse punk band, Flema en Mac Curtis’ rockabilly song, “The Low Road”.
De teksten zijn niet al te literair, soms wat vulgair, maar dat mag de pret niet drukken.
Het album aangeschaft tijdens het festival, mooi rood vinyl, een extra bijlage met info en downloadcode. Wat wil je nog meer. In 2023 waren de Baskische metal-folk-country band "Moonshine Wagon' een grote verrassing en dit jaar dus 'Angry Zeta. Hopelijk zetten ze deze traditie door en ben benieuwd wat we in 2025 voorgeschoteld krijgen.