Marc Broussard - S.O.S. Save Our Soul (2007)

Soul / Rock
Label: Vanguard

1. You met Your Match (2:38)
  2. If I Could Build My Whole World Around You (2:18)
  3. Harry Hippie (3:53)
  4. Let the Music Get Down in Your Soul (3:50)
  5. I Love You More Than You'll Ever Know (5:09)
  6. Inner City Blues (5:13)
  7. Love and Happines (4:38)
  8. I've Been Loving You to Long (2:50)
  9. Respect Yourself (4:29)
  10. Yes We Can, Can (4:38)
  11. Come in from the Cold (3:50)
avatar van Will u.be
Beluister het nu via zijn site www.marcbroussard.com en 't is wel een potje goed muziek zeg!

Eigenlijk zou iedereen dit even moet gaan beluisteren 'T is erg mooi!

Geweldig! Werkelijk waar! Voor de song van Otis Redding is op magistrale wijze gecoverd. Heerlijk..

avatar van T.A.
Will u.be schreef:
Eigenlijk zou iedereen dit even moet gaan beluisteren 'T is erg mooi!

Nou vooruit, benefit of the doubt. Ik ga het is luisteren.

avatar van chansadres
Vandaag bij Stenders Eetvermaak met Giel Beelen. Voor het eerst gehoord en vind de single wel erg lekker!

avatar van Reijersen
1,0
Heb het nog niet geluisterd, want ben er sceptisch. Van sommige legendarische soulsongs moet je namelijk gewoon afblijven. Een cover daarvan kan alleen maar tegenvallen omdat het origineel al zo geweldig is.

avatar van Reijersen
1,0
Ik begrijp dus even totaal niks van alle positieve geluiden rond dit album. Broussard heeft best een aardige stem hoor, maar laat deze man aub eigen nummers zingen. Hier verkracht hij elke soulklassieker tot op het bot, hij laat geen enkel legendarisch nummer heel. Erg jammer, erg zonde, gewoon totaal onnodig.

Will u.be schreef:

haha wat dacht ik

chrismusic
Reijersen schreef:

aan de ene kant begrijp ik je zeker, ook omdat je een grote liefhebber bent van otis en soul maar als je deze plaat beluisterd zonder die vergelijking te trekken is dit nog best een aardige cd en is de stem van marc best indrukwekkend. Ik vond I've Been Loving You to Long toch best veel op elkaar lijken en kan niet echt horen, waarom dit nummer zo veel slechter is dan van otis en hij zingt hem ook nog is op bijna de zelfde manier.

avatar van Madjack71
Marc Broussard als aanrader meegekregen, onder het motto; dijk van een stem en pure soul met een hedendaags sausje.

Wat de stem betreft kan ik een aardig eindje meegaan met die mening. Maar de puurheid en het ruwe mis ik toch wel af en toe. Op Inner City Blues, een nummer wat eigenlijk al perfect is.....doet Marc het zeker niet slecht..maar tippen aan de emotie van Marvin, dat niet. Ik hoor toch liever de versie van het even zo mooie album What's going on...maar deze versie is niet slecht gedaan.

Verder doet mij de sfeer en zijn manier van zingen soms wel heel veel denken aan onze soulman Alain Clark. Met name You met your match en vooral If i could build my whole world around you...zou zo een verbasterde versie van Father and Friend kunnen zijn.
Let the music get down in your soul..doet mij niet zo veel, ik mis toch wat van die spirit, waardoor de muziek meer aan de oppervlakte blijft en niet mijn soul induikt.

Respect Yourself is een nummer met power, waar je met kracht en tempo de mood bepaalt...dat gaat m.i hier niet helemaal goed...voor mij gaat het tempo te snel en wat meer oerkracht in zijn stem...prima gezongen hoor, daar niet van..maar dit nummer vraagt om karakter. En dat nanananaaa is wel heel slap neergezet.

Met Harry Hippie slaat hij wat mij betreft wel de goede toon. Lekker tempo, dat past bij het verhaal van het nummer. Kracht en wisseling in zijn zang en maakt dat ik naar hem ga luisteren. Muzikaal klopt het plaatje. Je hoort hier wel dat hij zekers een goede en flexibele stem heeft, wat maakt dat hij verschillende stijlen wel aan zou moeten kunnen. Dit nummer samen met Inner City Blues vind ik het beste gedaan.

Met I've been loving you to long heb ik niet echt een klik. Het is een nummer waarvan ik hoor dat het een cover is van een beter origineel. Het heeft niet iets eigens. Het komt niet binnen.

Yes We Can, Can....Heeft een Prince feeling over zich, wat Marc ook beter aan Prince over kan laten...funk is niet echt zijn ding. Wederom muzikaal zit het wel snor, maar ik geloof niet dat we het kunnen.
I love you more than you'll ever know, bevestigt bij mij het gevoel dat Marc beter is in rustige nummers, waarin zijn stem beter tot zijn recht komt en hij meer lijkt te menen wat hij zingt. Tweede helft van het nummer gaat de muzikale ondersteuning wat mij betreft een beetje onderuit. Te gladjes a la Michael Bolton.

Met love and happiness, krijg ik een beetje genoeg van Marc..het skip gevoel bekruipt me..dit voegt niets toe en kabbelt moeizaam naar het einde. Het wil mij maar niet overtuigen.
Come in from the cold...leuk mondharmonicaatje, verder kabbelen we naar het einde.

Change....Yes We Can...But Can Marc......naaaah.....niet met covers.
Maar wel beter als Gordon

avatar van JahLex
5: Harry Hippie en Come in from te cold
4,5: Let the music

Voor de rest is het ook wel oké, maar in Broussards geval vind ik dat eigenlijk jammer. Houd wel van zulke stemmen, maar het pakt me niet echt bij de lurven dit album.

avatar van martlybra
Alleen 'come in from the Cold' maakt dit album wat mij betreft al koopwaardig. De rest overigens ook, maar come in from the cold is wel de uitschieter op dit album. Deze track is ook gecoverd door George Benson op zijn 'songs and stories' uit 2009 George Benson S&S, maar de versie van Marc Broussard is veel sterker.

Overigens heb ik er geen probleem mee dat een artiest een eigen interpretatie wil geven aan klassiekers uit het genre, zoals hier is gebeurd. Dit zie ik als een soort van eerbetoon aan de schrijvers / oorspronkelijke uitvoerders van de muziek.

avatar van slowhand
Wat een stem heeft die gozer, heerlijke muziek wel is waar zijn het covers, maar goed hoor, VETTE 4 Sterren

avatar van MoKnows
Geweldige cd, ijzersterke zanger!
Topnummers zijn: If I Could Build My Whole World Around You, Harry Hippie en Come In From The Cold. Live gezien in Doornroosje in 2015 en genoten!

0tis Redding
Hoewel ik niet altijd een even grote fan ben van covers, is Marc Broussard wel een grote uitzondering. Die man heeft zo'n geweldige stem, met zoveel Soul, die kan alles zingen.

Het idee S.O.S (Save Our Soul) vind ik leuk en creatief bedacht. Hij doet deze klassieke Soul nummers ook echt eer aan met dit album.

Het album bevat ook een gevarieerd geluid, tussen wat rustige nummers en wat meer up tempo liedjes.

Als groot fan van Otis Redding was ik beetje bang voor een mislukking toen ik het nummer '' I've been loving you to long '' zag staan. Niets is minder waar. Een fantastische uitvoering waar hij mijn respect mee heeft gewonnen.

avatar van Twinpeaks
Ooit gewonnen met 1 of andere prijsvraag. Het is allemaal verzorgd en niet slecht , maar ik zet toch liever de orginelen op. Die staan dusdanig in mijn geheugen verankerd dat iedere , ook al is het een subtiele verandering mij stoort. Hoe goed Broussard ook zingt . Otis en Marvin zal hij nooit toppen. Leuk voor erbij , maar zeker geen hemelbestormend iets. 3 sterren.