Moin - You Never End (2024)

Rock / Electronic
Label: AD 93

1. Guess It's Wrecked (2:09)

met Olan Monk

2. Cubby (4:17)
  3. Family Way (3:13)

met Sophia Al-Maria

4. What If You Didn't Need a Reason (3:26)

met James K

5. Lift You (3:52)

met Sophia Al-Maria

6. It's Messy Coping (4:18)
  7. We Know What Gives (3:24)

met Coby Sey

8. C'mon Dive (3:40)
  9. Anything but Sopo (2:51)
  10. Happy in the Wrong Way (4:25)
  11. Just Married (3:02)
avatar van Coma Cat
Absoluut geweldige muziek, Touch and Go-stijl mathrock met spoken word vocals. Gedragen door de drums van Valentina Magaletti, met een zeer heldere gitaarsound

Goede beschrijving hier boven mij: beetje oude Elbow, beetje Bedhead, beetje Slint? Waar ook vooral de poetische inslag en raps opvallen. Daarnaast een gortdroge productie. Valentina Magaletti kennen we van Vanishing Twin, V / Z, Jandek en meer. De andere 2 bandleden vormen Raume.

itchy probeer dit maar eens, zou ik zeggen!

ThirdEyedCitizen schreef:
itchy probeer dit maar eens, zou ik zeggen!

Wat een supertoffe tip! Op een vreemde manier heel verslavend. Als je deze muziek tegen iemand zou omschrijven zou het weinig overtuigend klinken, maar dat is het dus juist wel. Alleen de Bedhead/Slint associatie ontgaat me, op een paar snippets na. Ik hoor in plaats daarvan een volledig eigen smoel!

itchy Awesome!

Toch is dat type 90's postrock / math wel aanwezig toch? Ik ben de eerste om te zeggen dat het verder wat vergezocht is Ik ken blijkbaar een eerder album, maar dat wist ik al niet meer. Dus ga met terugwerkende kracht ook meer luisteren.

ThirdEyedCitizen schreef:
itchy Toch is dat type 90's postrock / math wel aanwezig toch?

Flying Saucer attack en Hood, dat hoor ik er een beetje in. Vooral die laatste.

avatar van philtuper
itchy schreef:

En mocht je klaar zijn met deze trip, luister dan vooral ook naar de eerdere albums Paste en Moot!. Beide heel tof!

philtuper schreef:

Inmiddels gedaan... Ook tof inderdaad!

avatar van vivalamusica
Intens, en gruizig maar zeker niet deprimerend.
The Quietus: perhaps the most modern guitar album of the year.

avatar van Litmanen1
Bijzonder plaatje dit. Als ik iets luister dat ik niet ken (zoals bij mij nu het geval is), zoek ik altijd naar houvast. Heb ik zoiets eerder gehoord? Wat voor soort muziek is dit eigenlijk?

Moin is met You Never End wat mij betreft niet makkelijk te typeren. Er wordt aardig geëxperimenteerd. Rode draad is een grungy klinkende gitaar sound met techno elementen en samples die over fijne drumritmes zijn gedrapeerd. Deze drumritmes met veel onverwachte en ontregelde wendingen vind ik de kracht van dit album.
Dus, heb ik zoiets eerder gehoord? Ik heb dit meen ik niet eerder gehoord (en dat is positief) behalve de postrock feel die wel de basis vormt. De combinatie met samples en techno elementen vind ik goed werken.

Wat voor soort muziek is dit? Groovy spoken word postrock met een 90’s saus?? (Is mijn beste gok)
Niet nodig om het in hokjes te willen stoppen want het is gewoon een prettig en interessant album…maar de beschrijving van Coma Cat (hierboven) vind ik de lading ook goed dekken.

In elk geval bevalt het me bij elke volgende luisterbeurt steeds meer…

avatar van VladTheImpaler
Sound is best heel tof, maar verder gebeurt er te weinig spannends in de nummers zelf om het boeiend te houden.