menu

The Libertines - Time for Heroes (2007)

Alternatieve titel: The Best Of

mijn stem
3,59 (43)
43 stemmen

Verenigd Koninkrijk
Rock
Label: Rough Trade

  1. Up the Bracket (2:40)
  2. Time for Heroes (2:39)
  3. Mayday (1:04)
  4. Don't Look Back into the Sun (2:58)
  5. Tell the King (3:23)
  6. What Katie Did (3:51)
  7. Can't Stand Me Now (3:24)
  8. What a Waster (2:59)
  9. The Delaney (2:41)
  10. Boys in the Band (3:43)
  11. Death on the Stairs (3:44)
  12. I Get Along (2:51)
  13. What Became Of The Likely Lads (3:21)
totale tijdsduur: 39:18
zoeken in:
(verwijderd)
Wat een onzin. Een compilatieplaat na 2 (schitterende) albums. Op deze plaat staat geen noot muziek die nog niet eerder is verschenen.

Dit is zonde van je geld. Koop de 2 reguliere albums, daar heb je veel meer plezier van.

Inderdaad. Ik denk ook niet dat Pete danwel Carl hier maar iets mee te maken heeft. Lijkt me typisch een zet van de platenmaatschappij om nog wat geld op te strijken.

last.fm
Toch denk ik dat ik 'm wel even wil proberen.
Ik ben nog nooit echt geintroduceerd met "The Libertines" muziek.. dit lijkt me een leuk instappertje!

avatar van KapiteinClaus
Toevallig heb ik beide albums gister nog eens beluisterd en als ik de tracklist zie van dit album, valt me gelijk op dat er wel erg weinig nieuws tussenstaat. Niks nieuws eigenlijk. Goede nummers hoor, maar als je de andere albums hebt, is dit album waardeloos.

Larsch
Ik dacht even van 'watdehell', een nieuwe van The Libertines? Maar nee, een compilatie, zonder ook maar enig nieuw nummer (voor mij). Oh, ik zie The Delany van de I Get Along EP, die heb ik nog nooit gehoord. Still; ik heb Up The Bracket op CD en dat is voor mij meer dan genoeg (nouja, zou The Libertines ook wel willen).

Beetje overbodig dus, dit...

avatar van Shinobi
2,5
Zojuist via de Luisterpaal gehoord en echt bijzonder vond ik het niet om eerlijk te zijn. Het klonk allemaal wat te standaard voor mij, dus echt veel kon ik er niet uit opmaken. Maar echt slecht is deze album ook weer niet, zit er een beetje tussen in.

Ik geef 'm 3, 0 sterren.

avatar van Ephyon
Zou wel raar zijn dat ze gelijktijdig een album van the libertines samen met een album van the Babyshamples zouden uitbrengen he

Ben benieuwd na deze plaat. De song "What katie did" gaat dat niet over het liefje van Pete waar hij ook een nummer naar vernoemd heeft op het album van de Babyshambles?

poenjo
wat een totale onzin, na 2 zeer geslaagde albums al een compilatie maken?

poenjo
waar zijn horrorshow, the boy looked at johhny en the good old days gebleven ? die hadden ze der makkelijk bij kunnen doen

avatar van TerryA
3,0
poenjo schreef:
wat een totale onzin, na 2 zeer geslaagde albums al een compilatie maken?


waarom zo verbaasd? ... Babyshambles en Dirty Pretty Things zijn allerbij middelmatig tot zelfs slechte bands^- de liefelingen van o.a. NME moeten iets doen om hun geld te verdienen dus dan maar een compilatie en meer pers om hun ego groot te houden ... maar de grappigste van alles is dat The Libertines eigenlijk ook niet zo goed waren! Het was dat op dat moment de hele indie scene was slecht (zat in een grote dip) .... en toen kwam bands als Franz Ferdinand, Futureheads, Kaiser Chiefs, etc en voor Libertines en de hele false London guitar scene was het ineens afgelopen

Je vergeet voor het gemak even dat zonder de Libertines de helft van die nieuwe bandjes er waarschijnlijk nooit was gekomen.

Overigens raad ik alle Libertines-fans aan om in plaats van deze onzinnige release te kopen te gaan luisteren naar The Courteeners, een zeer waardige vervanger voor The Libs.

avatar van TerryA
3,0
obsessed schreef:
Je vergeet voor het gemak even dat zonder de Libertines de helft van die nieuwe bandjes er waarschijnlijk nooit was gekomen.

Overigens raad ik alle Libertines-fans aan om in plaats van deze onzinnige release te kopen te gaan luisteren naar The Courteeners, een zeer waardige vervanger voor The Libs.


nee hoor, ik vergeet niks voor de gemak ... de bands dat ik net noemde hadden die Libertines echt niet nodig.
Er zijn andere bands dat hun wel hebben gekopierd, etc maar van die zal je ook weinig meer horen in 2 of 3 jaar tijd.

en over The Courteeners, daar moet ik personelijk wel van lachen (ik vind ze zelfs heel goed en ze worden een grote indie band van de toekomst) omdat ik had ze al aangekondigd hier in NL in September

Ja ik ken ze ook al ruim een maandje, maar het gaat de laatste tijd wel heel snel.

En Arctic Monkeys horen we niks meer van over 2/3 jaar? Wat andere bands zoals The Kooks, The Rakes of Razorlight betreft zou je misschien wel eens gelijk kunnen hebben, maar je kunt toch moeilijk ontkennen dat de Libertines de Britse muziekscene hebben veranderd, for better or worse..

avatar van starsailor
2,5
obsessed schreef:
En Arctic Monkeys horen we niks meer van over 2/3 jaar? maar je kunt toch moeilijk ontkennen dat de Libertines de Britse muziekscene hebben veranderd, for better or worse..


Ja? Zouden Arctic Monkeys echt beinvloedt zijn door The Libertines...??
Ik vind dat je wel erg veel credits toedicht aan deze middelmatige band. Die enkele, weliswaar, briljante nummers van deze band zijn echt te weinig om de Britse muziekscene te hebben veranderd.
Daarvoor hebben ze naar mijn mening teveel middelmatigheid tegenover gezet.

P.S. Belachelijk deze 'Best of..'

avatar van TerryA
3,0
obsessed schreef:
...En Arctic Monkeys horen we niks meer van over 2/3 jaar? Wat andere bands zoals The Kooks, The Rakes of Razorlight betreft zou je misschien wel eens gelijk kunnen hebben, maar je kunt toch moeilijk ontkennen dat de Libertines de Britse muziekscene hebben veranderd, for better or worse..


nu lopen we beetje risico om off topic te gaan, maar ...
Arctic Monkeys horen we natuurlijk nog wel van in 2/3 jaar, en verder maar ze hebben ook niks met Libertines te maken.

je moemt nu bands zoals The Kooks, The Rakes of Razorlight ... ik durf te wedden dat over 2/3 jaar The Kooks en Razorlight zullen terug gezien worden als overschat en overhyped!

"dat de Libertines de Britse muziekscene hebben veranderd, for better or worse" ben ik gedeeltelijk mee eens ... in dat veel bands realiseerde dat ze veel meer ideas en talent hadden dan de Libertines en zijnn zelf een band gaan opzetten!

Volgens mij werden de Arctic Monkeys voordat ze echt groot werden door een aantal magazines bestempelt als de "Northern Libertines", en er is wel degelijk wat van The Libertines terug te horen in AM. Het zit hem niet eens alleen in de muziek, maar vooral de attitude.

Lees dit interessante artikel maar eens: klik
Overigens vind ik The Libertines persoonlijk beter dan Arctic Monkeys, maar dat geheel terzijde.

avatar van otherfool
Definitie van overbodige release. En dan staat hun mooiste liedje (The Good Old Days) er nog niet eens op...

avatar van Shinobi
2,5
Toch maar 0, 5 ster eraf, zo goed vond ik 'm nou ook weer niet.

poenjo schreef:
wat een totale onzin, na 2 zeer geslaagde albums al een compilatie maken?

Jep. Jammer genoeg wel, maar goed. Rammel punkrock, ik hou er wel van. Maar zo bijzonder is het ook weer niet.

Een 3,5 voor de muziek -1,0 voor de bedoeling kom ik uit op een krappe 2,5

5,0
VdB
Man, man, altijd dat gezeik over het nut van een best of-release, HALLO, niemand verplicht u om hem te kopen. Voor sommige zal het een leuke kennismaking zijn met de Libs, voor de verzamelaar een extra vulling in de kast en de rest kan de cd gewoon laten liggen in de winkel (kost echt niks). Feit is wel dat deze CD vol staat met fantastische muziek. Wat TerryA hier ook mag verkondigen, de CD is een mooi overzicht van één van de meest invloedsrijkste Britse bands van de laatste jaren. En vooral ook één van de opwindenste. En dat is het grote verschil met veel andere groepjes waar jij het over hebt.

avatar van TerryA
3,0
VdB schreef:
... Wat TerryA hier ook mag verkondigen, de CD is een mooi overzicht van één van de meest invloedsrijkste Britse bands van de laatste jaren. En vooral ook één van de opwindenste. En dat is het grote verschil met veel andere groepjes waar jij het over hebt.


ik dacht dat ik dat al deed in mijn laatse opmerking in post van 1 november 2007, 14:48 uur


avatar van Irish
jammer dat ze er niet een leuk dvdtje bij hebben gedaan, maakt het toch wat aantrekkelijker om hem te kopen

avatar van lauradance
4,0
Niks nieuws maar wel alle leuke liedjes van ze op 1 cd.

avatar van forza_
4,0
Libertines hebben het muzieklandschap verandert. Kan me niet voorstellen dat Carl en Pete iets met de release van dit album te maken hebben, daarvoor mis ik Road to Ruin en Music When The Lights Go Out. Ook You're My Waterloo had hierop gehoord. Hoewel niks nieuws, is het voor mij toch een album dat ik graag heb. Babyshambles vind ik op dit moment een van de betere bands en ik kijk echt uit naar het solo album van Pete Doherty. Carl Barat heeft 2 schijt albums neergezet met DPT, maar toch hoop ik dat er ooit nog iets komt van een samenwerking Doherty-Barat. Het zal, wellicht, niet de energie hebben die de Libertines hadden, maar ik weet zeker dat ze samen nog prachtige nummers kunnen schrijven.

avatar van KidChino8
Dus.. niets nieuws??
Ik vind het vrij om, wanneer mensen zeggen " je moet hem hebben om je collectie uit te breiden", want je hebt ze al staan op 'up the bracket' en 'the libertines'...

avatar van forza_
4,0
Mayday, DLBITS, What A Waster en The Delaney staan niet op een van beide albums. DLBITS en What A Waster behoren dan wel weer tot mijn favoriete Libs nummers, dus in die zin moet ik hem wel hebben eigenlijk.

avatar van deric raven
Van Stone Roses zijn heel wat best of al;bums verschenen.
Die hebben ook met veel moeite 2albums gemaakt.
Een groot verschil; kwalitatief een stuk beter.

avatar van Reint
Da's nogal altijd een mening.
The Stone Roses hebben 1 hele sterke plaat gemaakt, The Libertines twee, vind ik.

Daavrij zijn voor mij zijn The Libertines eigenlijk de laatste 'geniale' band uit Engeland in de popgeschiedenis.
Dan nog is dit een overbodige verzamelaar;
Zoals forza_ al zei:
Don't Look Back Into the Sun, Mayday, The Delaney en What a Waster staan niet op de originele versies van de twee studioplaten.

Maar eigenlijk is het ook veel leuker om die EPs waar die nummers vandaan komen te kopen in plaats van deze verzamelaar.

avatar van Chronos85
2,0
2 reguliere albums, 3 EPtjes en daarna een verzamelalbum. Duidelijk een staaltje van commercieel uitmelken van de koe die the Libertines heet. Nu al een legendarische band, maar er is geen zekerheid of er nooit meer een herstart/reünie komt. Dit zijn twee redenen om dit album niet te kopen. Daarnaast vind ik de samenstelling niet bijster sterk. Het is al eerder gezegd, maar waar is The good old days! Ook mis ik nummers als The man that would be king, Music when the lights go out en Horrorshow. Als introductie zou ik dit verzameldingetje niet aanraden: gewoon beginnen met UtB...

avatar van pdonidvie
3,5
TerryA schreef:
nu lopen we beetje risico om off topic te gaan, maar ...
Arctic Monkeys horen we natuurlijk nog wel van in 2/3 jaar, en verder maar ze hebben ook niks met Libertines te maken.


Niet om moeilijk te doen, maar de Arctic Monkeys hebben wel degelijk hun mosterd bij de Libertines gehaald (die ik trouwens ook veel beter vind).

Gast
geplaatst: vandaag om 01:30 uur

geplaatst: vandaag om 01:30 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.