Ernst Langhout - Songs (1990)

1 stem

Folk / Rock
Label: PAN

1. The Wicked Messenger (2:08)
  2. Love and Oblivion (4:25)
  3. Alone with Your Soul (2:54)
  4. When White Turns Black (1:58)
  5. Raggle Taggle Gipsies (3:31)
  6. Valley of Stone (3:42)
  7. Raining Hail Down (3:32)
  8. Naked Monkey (3:15)
  9. Stained Dust (4:16)
  10. By Many Called Sin (2:10)
  11. Walls of Jericho (1:39)
  12. Out of the Darkness (4:01)
  13. War, What's That? (3:00)
  14. Dancing Derwish (3:02)
  15. Memories of a Golden Age (3:34)
avatar van Rainmachine
Ernst Langhout is niet meer onder ons en dat is jammer. Ernst was voor mij een lokale held, zeker met zijn uitstekende band The Visitor maar ook door zijn eerste twee solo platen. Ik heb deze plaat destijds behoorlijk grijs gedraaid en ook al lijkt het niet op The Visitor, het heeft een meer een folky inslag, toch is het zeer herkenbaar door het stemgeluid van Ernst. Wel zouden de wat donkerder nummers zo op een Visitor plaat hebben gepast qua sfeer. Mooi 12 snarig gitaarwerk ook, was destijds ook de reden dat ik een 12 snarige gitaar heb gekocht zodat ik de nummers mee kon spelen. Je kwam begin jaren 90 Ernst overal tegen (met gitaar), wij maakten er wel eens grapjes over kan ik mij herinneren. Vooral als we ergens waren geweest en we Ernst niet gezien hadden (Oerol etc). Voor mij een dikke 4 sterren voor deze Friese folk bard.