Götterdämmerung - A Violent Sky (2024)

Label: Alice In...

1. Your Truth Denied (5:28)
  2. Delicious Intent (3:42)
  3. Trading Senses (4:38)
  4. Sinful Thinking (3:48)
  5. Exteriors (3:27)
  6. Introjection (1:37)
  7. Force Systems (4:53)
  8. Assassination Verdict (4:20)
  9. Dysmorphia (3:53)
  10. A Violent Sky (4:50)
avatar van jeanmaurice
Eigenlijk pas nu aan toegekomen, het album is alweer een jaar uit. Opnieuw een sterk album van deze originals. Gothrock zoals het hoort, met diepe bassen en uitwaaierende gitaren. Voorlopig 4*, maar kan meer worden. Wat mij betreft nog steeds een van de beste hedendaagse bands in het genre.

A Violent Sky | Götterdämmerung - gotterdammerung.bandcamp.com

avatar van jeanmaurice
Almar David (zang, gitaar en songwriter), medeoprichter van de band die 31 jaar geleden hun fascinerende debuutalbum afleverde is het enige bandlid dat overgebleven is van de originele bezetting. Je moet het maar kunnen om in deze tijd nog een cultalbum te maken. Inmiddels weer een trio zijn ze daar wel opnieuw in geslaagd, en kan dit album zich meten met hun debuut LP en overtreft het naar mijn smaak zelfs. Dit is soms behoorlijk hard maar betere en meer gothrock krijg je niet. Waar tijdgenoten middelmatige albums maken, blijft dit spannend en boeiend. Ik vind dit album dan ook beter dan de voorganger uit 2022 mede ook omdat de band weer uit drie bandleden bestaat net als de oorspronkelijke line-up. Dat hoor je terug, op de voorganger was het meer een eenmansproject, nu hoor je weer een volwaardige band spelen.

Juul1998B, Alicia

Halfje erbij. Zeker zo goed als hun debuutalbum.