Meite U - Cool World (2007)

Pop / Folk
Label: Bonanza

1. Rusching, Blushing and Reality-Crushing (2:08)
  2. Accidental Semi-Pig (1:35)
  3. Lamebrain's Sad Silly Song (0:58)
  4. Happy with You World (1:20)
  5. Wrong Lane (1:03)
  6. Martyr in the Wrong Arena (1:36)
  7. On a Monday He Stepped Out of His Grave and Went to Work (2:57)
avatar van Groenteboer
Ziehier, de EP die nog voor 'Sunblisters' kwam. Naar mijn mening is dit album minstens zo mooi, misschien zelfs mooier.
De intro is wat Meite zelf noemt een soort van 'portal' waar je door heen moet. Daarna kun je de rest beluisteren. En door het nummer heen komen moet je, de valse noten en onzuiverheden vliegen je om de oren! Misschien een minpuntje dus, maar de daaropvolgende nummers zijn wel top, zoals 'Happy with you World' -waarin hij ons de maatschappij op een cynische wijze voorspiegelt, met een serieuze kritische ondertoon- en 'Wrong Lane'. Verder zijn de nummers leuk in elkaar 'gemixt' met verschillende samples en zitten er leuke wendingen in de nummers zoals bijvoorbeeld in 'Martyr in the Wrong Arena' -de zware stem en de violen- of 'het persoonlijke fluitrideeltje van Meite achter het laatste nummer (een soort van 'hidden track' maar dan heel mini). Bij elkaar een heel leuk en gevarieerd album: 4,5!

avatar van jtsterkenburg
Eerst keer dat Meite U volgens de EP methode ging werken, na eerst bijna twee jaar telkens losse nummertjes gemaakt te hebben. En hoewel hier een paar minder sterke nummers bij zitten, mag de EP manier van werken een succes genoemd worden. Alles krijgt veel meer betekenis en belang doordat alles met elkaar in verband staat. Toch vind ik dit een voorproefje voor wat z'n eerste EP meesterwerk genoemd mag worden: Sunblisters. Weliswaar een heel goed voorproefje, maar de meeste nummers halen het toch niet bij Sunblisters. Toch zijn er drie nummers die er hoog bovenuit steken: accidental semi-pig, vanwege de prachtige elektrische gitaarpartij in het tweede gedeelte, wrong lane, geen specifieke reden, een typisch meite U nummer en martyr in the wrong arena, vanwege de variatie in zo'n korte tijd, het refrein en vooral vanwege het stukje met de violen. Al met al kom ik toch nog uit op 4 sterren!

avatar van Groenteboer
jtsterkenburg schreef:
na eerst bijna twee jaar telkens losse nummertjes gemaakt te hebben.

Meite maakt al heel wat langer muziek hoor! Wist je bijvoorbeeld dat Ink -overigens een superhit- uit 2000 stamt....

avatar van jtsterkenburg
Verhoogd naar 5 sterren, omdat ik ook de eerst zwakkere nummers nu wel erg kan waarderen. Mooi consistent geheel waar een echt muzikaal verhaal inzit. Voorlopige plek in m'n top10

Groenteboer schreef:

Ja inderdaad, Ink, dat was pas écht een superhit! Kan zich meten met grootheden als a Robber Gone en Filling out Coordinates