Motek - RE:EP (2007)

Belgiƫ
Label: Noisesome

1. Maybe I'll Go Home [RE:EP Edit] (4:16)
  2. De Vlucht [RE:EP Edit] (7:04)
  3. I Am Your Son [RE:EP Edit] (7:52)
  4. Maybe I'll Go Home (6:22)
fantastisch concert vorig weekend! Echt een unieke belevenis, waarbij het publiek en twee projectieschermen de groep omringen. Fenomenaal! Zeker de moeite mochten ze eens in de buurt spelen

thejazzscène
Ik heb hun debuutalbum hier thuis liggen. Misschien dat het niet op deze site staat omdat het album titelloos is.
Deze belgische groep die stuk voor stuk uit topmuzikanten bestaat, brengt instrumentale muziek in combinatie met beeld. Het kan vaak problemen geven om deze muziek dan op cd te zetten maar de groep slaagt er in de luisteraar meer dan goed te bekoren. Dit is muziek waarbij de melodieën erg doen denken aan die van Godspeed You! Black Emperor. De gitaar is hier duidelijk het hoofdinstrument en in bepaalde nummers hoor je ook een gedoseerd gebruik van goed gecontroleerde distortion.

Bijzonder knap album is dat. Dit album heb ik ook gehoord maar het is te kort om de duidelijke sfeer die in het debuut wel aanwezig is over te brengen.