Anarchist Republic of Bzzz - Anarchist Republic of Bzzz (2009)

1 stem

Frankrijk
Hip-Hop / Rock
Label: Sub Rosa

1. Introduction (3:30)
  2. Body Plastic Sandles (2:49)
  3. ygUDuh (2:26)
  4. Creole Rocket (2:38)
  5. Interlude (0:56)
  6. Fascist (2:16)
  7. Ibn Battuta Eats Ruccola? (1:44)
  8. Neural Highways (2:24)
  9. Sail Away Ladies (2:01)
  10. C.I.A Spy Dub (3:08)
  11. Creole Rocket [ITHAK Remix] * (2:54)
  12. ygUDuh [Baba Zula Remix] * (3:48)
  13. Body Plastic Sandles [Berangere Maximin Remix] * (6:00)
  14. Ibn Battuta Eats Ruccola? [DJ DNA Remix] * (2:08)
  15. C.I.A Spy Dub [David Fenech Remix] * (4:50)
avatar van davevr
No wave meets hiphop en zo klinkt het ook.
Ik had deze al jaren in mijn platenkast staan en nooit beluisterde ik deze. Want Arto en Ribot brengen wel heel veel uit. Why oh why denk ik nu want dit is echt héél, héél goed.

Seb El Zin lijkt hier een beetje de leider te zijn, ondersteund door Arto Lindsay,Marc Ribot, Mike Ladd en Sensational (vd Jungle brothers. Ladd en Sensational freestylen over duistere, metaalachtige, industrieel klinkende gitaarloops. Geen gitaarsolo's, geen samples, geen beats, geen bas en geen drums. Gewoon no wave, noise en rap.

Luister dit als je open staat voor echt iets anders. Ik kan het niet echt vergelijken. Kijk naar de groepsnaam. Een anarchistische republiek? Die hoes? De LP zelf? 1 kant 33 toeren en de andere kant 45t. De 2 rappers rappen nooit samen op één nummer. De teksten? Constant paradoxaal maar da shit. Wie klinkt zo? Model home misschien, Kim Gordon haar laatste maar dan ook weer volledig niet. Dit is heel anders, maar niet te versmaden.