Bubble Tea and Cigarettes - we should've killed each other (2024)

Label: Lauren

1. Dead Flowers (2:29)
  2. Plane Crash (4:09)
  3. Envelope (3:53)
  4. French Movie (3:18)
  5. Room 907 (3:34)
  6. Emi (4:33)
  7. Swallowtail Butterfly (3:58)
  8. Glider (3:34)
avatar van jorro
Bubble Tea and Cigarettes is een Amerikaans muziekduo, gevormd door Kat en Andi. Ze ontmoetten elkaar in New York City, hoewel ze allebei oorspronkelijk uit Azië komen. Hun muziek wordt gekenmerkt door dromerige, melancholische melodieën die doen denken aan bands als Mazzy Star en Beach House. Ze begonnen in 2019 met het schrijven en opnemen van hun nummers in een kleine slaapkamer, wat bijdraagt aan de intieme sfeer van hun muziek. Hun debuutalbum, "There's Nothing But Pleasure", uitgebracht in 2022, werd wereldwijd goed ontvangen en verkocht snel uit.

Op 1 november 2024 bracht Bubble Tea and Cigarettes hun tweede album uit, getiteld we should've killed each other. Het album bevat acht nummers. Net als hun eerdere werk, biedt dit album een mix van dromerige en melancholische klanken die de luisteraar meenemen op een emotionele reis. De muziek is beïnvloed door Japanse melodieën, Europese filmmuziek en een vleugje Amerikaanse psychedelica wat resulteert in een bijzondere luisterervaring.

Opener Dead Flowers gaat over het verlies en de leegte na een belangrijke relatie. De tekst beschrijft hoe herinneringen vervagen, maar emoties blijven hangen, wat het moeilijk maakt om verder te gaan. De instrumenten klinken wazig en de zang rokerig.  (8)

Plane Crash gaat over een intense, destructieve liefde die zowel opwindend als gevaarlijk is. De tekst vergelijkt deze relatie met een vliegtuigongeluk, wat de onvermijdelijke ondergang benadrukt.  (7)

Envelope gaat over het ontvangen van een brief die onverwachte emoties oproept. De tekst verkent gevoelens van nostalgie.  (8)

French Movie gaat over het onverwachte einde van een relatie. De zanger herinnert zich de gedeelde momenten, zoals samen oude Franse films kijken, en voelt zowel nostalgie als verdriet over de veranderingen en het verlies van intimiteit. (7,5)

Vervolgens vertelt Room 907 over een complexe en intense liefdesrelatie. De tekst beschrijft gevoelens van verlangen, tegenstrijdigheid en kwetsbaarheid binnen een tumultueuze affaire.  (8)

Emi gaat over het verlangen naar iemand die perfect lijkt, maar met wie je uiteindelijk verschillen in wereldbeelden ontdekt. De tekst verkent de kwetsbaarheid en complexiteit van menselijke connecties.  (7,5)

Swallowtail Butterfly gaat over verlangen en verandering na een relatie. De tekst beschrijft hoe herinneringen aan een geliefde blijven, zelfs als het leven verdergaat en mensen veranderen. (7)

Afsluiter Glider gaat over het verlangen naar vrijheid en ontsnapping aan dagelijkse zorgen. De tekst beschrijft een reis door de lucht, symbolisch voor het loslaten van beperkingen en het zoeken naar innerlijke vrede.  (7)

Het album is een prachtig voorbeeld van dromerige, melancholische muziek die emoties raakt en verhalen vertelt. Elk nummer op het album heeft zijn eigen unieke thema, variërend van liefdesverdriet tot vrijheid, en wordt ondersteund door betoverende melodieën en etherische zang.
Voor liefhebbers van artiesten zoals Mazzy Star en Beach House is dit album een absolute aanrader. Zet het aan, sluit je ogen, en laat je meevoeren door de emoties en klanken.

Waardering: 7,5