Huey Lewis & the News - Small World (1988)

Label: Chrysalis

1. Small World (Part One) (3:55)
  2. Old Antone's (4:47)
  3. Perfect World (4:11)
  4. Bobo Tempo (4:37)
  5. Small World (Part Two) (4:05)
  6. Walking with the Kid (4:03)
  7. World to Me (5:21)
  8. Better Be True (5:22)
  9. Give Me the Keys (And I'll Drive You Crazy) (4:37)
  10. Slammin' (4:33)
avatar van LeRoi
Ook op deze staan toch ook weer heeeeele aardige nrs:
Old Antone's, Small World,.....eigenlijk weihnug mis met deze bovengemiddelde MOR-music!

avatar van LeRoi
Eigenlijk, genietend van de eerste lentezonstralen, kop koffie en 'Small World' op de achtergrond, vind ik de waardering (3,05 !!)ECHT te laag Gewoon lekkere plaat, muzikaal prima in elkaar.
Uit protest doe ik er daarom een 1/2 ster bij: verhoog van 4 naar 4,5 omdat binnen het genre MOR dit gewoon een PRIMA-plaat is!

LeRoi schreef:
.....eigenlijk weihnug mis met deze bovengemiddelde MOR-music!.......
.....waar gast-muzikanten als Stan Getz (tenor-sax), Bruce Hornsby (accordeon en vocals) en de blazers van Tower of Power hun steentje bijdragen aan deze 'mooie Kleine Wereld'!

avatar van Poeha
Ik vind het nog steeds jammer dat ze tijdens hun concerten het nummer Bobo Tempo niet hebben gespeeld,

Dat leent zich bij uitstek voor een lekker lang live nummer.

4* is dit album zeker waard.

avatar van Mille Vinyl
Net gekocht dit album voor 1 eur in tweedehands zaak ! Sterke lp Bobo Tempo is een geweldig nummer !

Hendrik68
Huey Lewis was midden jaren 80 wereldberoemd, met de prachtige hitalbums Sports en Fore leek Huey Lewis zich definitief voor de rest van zijn leven op de kaart gezet te hebben. Fore werd een wereldwijd succes mede dankzij het oorspronkelijk niet voor Fore opgenomen The Power of Love, dat in eerste instantie natuurlijk een hit werd dankzij het filmsucces Back to the future. Maar het hele album stond vol met heerlijk in het gehoor liggende poprockers, de een nog aanstekelijker dan de ander. Tegelijk was het kwalitatief ook gewoon een prima album. Op dit moment heeft het album een gemiddelde van 3,30 wat veel te laag is. Wel drong zich de vraag op of Huey Lewis ook in staat was om artistiek ook iets meer diepgang kon brengen in zijn werk. Ik keek in 1988 al weken uit naar de nieuwste Huey Lewis & The News. De singles Small World en Perfect World waren weliswaar geen toppers als Power of Love en Stuck With You, maar konden er prima mee door en deden me toch uitkijken naar de rest. Helaas zijn genoemde nummers direct ook de beste, samen met World to me. Maar goed beschouwd is het beste nummer van dit album nog minder dan het slechtste nummer van Fore, al zakt hij slechts op 1 nummer door de ondergrens: Bobo Tempo moet een grap zijn. Wat was hij denkende toen hij dit opnam.

Hoewel de gemiddelden anders doen vermoeden revancheerde hij zich op Hard at Play gelukkig weer enigszins. Toch zou de ster van Lewis met zijn geweldige stem nooit meer zo schijnen als ten tijde van de Power of Love.

avatar van Dibbel
Huey Lewis & The News waren best wel populair begin jaren 80, vooral in Amerika.
Aantal hits gehad, ook in Nederland.
Op dit album meende men wat af te moeten gaan wijken van de succesvolle goedgemutste powerpopsound van de vorige albums.
Bijvoorbeeld door de toevoeging van wat meer blazers en een paar nogal afwijkende nummers zoals Bobo Tempo (inderdaad een vreemde reggae-achtige bijna-instrumental, waarvan het begin trouwens erg doet denken aan You Can Leave Your Hat On in de versie van de Jess Roden Band) en cajun zoals in Old Antone's, jazz (Small World, part 2) en soul in Give Me The Keys.
Ook nog funk in de instrumentale afsluiter Slammin'.
Ik vind dat niet overal even goed uitpakken helaas.
Een ballad is er in de vorm van World To Me en die gaat wel.
De nummers waarin de vertrouwde sound te horen is, zijn eigenlijk weer het beste zoals Perfect World, Small World, Walking With The Kid en het medium-tempo Better Be True (beste nummer van de CD).
Old Antone vind ik dan ook nog wel leuk en Slammin' swingt toch eigenlijk wel lekker.

Begonnen aan een paar herbeluisteringen met hoogstens een 2,5 ster in gedachten van te voren, kom ik nu toch nog wel aan ruim 3 * .
Album klinkt trouwens lekker fris nog, met de drums en bekkens (geen syndrums!) lekker voor in de mix.
Geproduceerd door de boys zelf.
Ik heb een geboord (!) gat in het doosje van de CD , hetgeen waarschijnlijk betekent dat de CD 10 gulden of minder heeft gekost .

avatar van frolunda
Teleurstellend album na het sterke Fore.Alleen de single Perfect world is van dat niveau.