Myles Sanko - Let It Unfold (2024)

Soul
Label: 213 Music

1. Unfolding (2:31)
  2. Dream Chaser (3:49)
  3. I Feel the Same (4:06)
  4. Stronger (3:49)
  5. Working It Out (3:56)
  6. More Than This (3:44)
  7. Let Go (4:13)
  8. Won't Be Lonely (3:45)
  9. Refuge (3:31)
  10. Peace of Mind (3:19)
  11. No More Running (3:02)
  12. Say It (2:03)
avatar van Reijersen
Ik heb het idee dat er normaal veel meer reuring is om een nieuwe release van Myles Sanko, maar dat was bij dit album helemaal niet zo aanwezig. De sympathieke zanger is er dus met Let it Unfold. Een album waar hij het allemaal net iets anders aan pakt dan wat we van hem gewend zijn. Er zit veel gesproken tekst, veel boodschap in dit album. Myles Sanko heeft duidelijk iets ‘up on his sleeve’ dat hij met ons als luisteraars wilt delen. Hierdoor is er ook veel meer ruimte voor de vaak jazzy instrumentatie op dit album. Sanko biedt die ruimte altijd wel op zijn albums, maar nog niet eerder zoveel als op dit Let it Unfold. Natuurlijk laat hij buiten herhalende boodschappen en spoken word zijn stem horen. Luister bijvoorbeeld maar eens naar het krachtig gezongen Working it Out. En vooral richting het einde van het album, zeg vanaf Won’t Be Lonely, gaat hij meer voor de inslag die we van hem kennen. Het is dus allemaal net even wat anders, maar daardoor niet minder prettig. Myles Sanko staat immers equivalent aan goede, muzikaal sterk doordachte muziek. En dat laat hij ook weer op dit Let it Unfold horen.