Navarone - Coda (2024)

8. Indigo Blue (5:27)
  9. Leave (5:44)
  10. Wander (4:51)
  11. Bottom Line (5:19)
  12. The Strong Survive (3:56)
  13. Mind's Eye (4:51)
  14. Surrender (3:55)
  15. Divided (3:56)
  16. Stakes (3:21)
  17. Come What May (4:30)
  18. Heroes Someday (3:35)
  19. Question Why (4:57)
  20. The Red Queen Effect (4:17)
  21. Quarter Rest (2:51)
  22. December (5:42)
  23. Sage (13:39)
  24. Devil's Ferry (3:33)
  25. Snake (5:16)
  26. Unmistakably Everything (5:59)
  27. Free Together (6:51)
  28. Cerberus (4:34)
  29. The End of the World (8:45)
  30. Lonely Nights (4:20)
  31. Days of Yore (9:16)
avatar van OzzyLoud
Ik begin mezelf steeds minder geloofwaardiger te maken door alweer een live album een waarderingscijfer te geven. Ik doe dat uit principe niet want in feite bestaan er geen echte live-albums.
5 sterren geef ik dan ook niet als een afgewogen oordeel onderbouwd met argumenten. Maar gewoon omdat het uitgegeven is. Net zo als ik gedaan heb met Led Zeppelin - Celebration Day, Cream - Royal Albert Hall 2005 en Golden Earring - You Know We Love You.
Hoort Navarone dan thuis in dit rijtje?? Op het muzikale wereldplatform zeker niet, ze hebben misschien een heel klein deukje op een pakje boter kunnen slaan in de lage landen in hun 16 jarige bestaan. Echt doorgebroken zijn ze nooit. Maar voor mij persoonlijk horen ze er zeker bij! De band was ontzettend goed. Getuige hun studioalbums en hun live shows.
En dat is dus op dit 2 uur en 40 minuten durende document te horen! Van de 3 afscheidsconcerten die ze gaven in het Doornroosje afgelopen januari, was ik er 2 getuige van. De snikdoekjes van de fans lagen bijna provocerend op de rand van het podium. Maar echt emotioneel is het niet geworden, voor de bandleden althans. Bijna onderkoeld professioneel deed zanger Merijn van Haren zijn dankwoord na de laatste show.
Ik was dan ook aardig verrast dat Coda op musicmeter is verschenen. Het is tenslotte onder eigen beheer uitgegeven voor de fans alleen. Gelukkig is het voor de rest van de wereld toch gewoon ook verkrijbaar bij de website van Suburban! Of daar ook de code bijzit die toegang geeft tot het compleet filmisch opgenomen concert van de laatste avond weet ik niet maar zeker ook de moeite waard!

avatar van All Day Watcher
Goed om te lezen dat er nog iemand blij wordt van dit album, OzzyLoud. Zelf was ik eigenlijk juist verbaasd dat het album nog NIET op MuMe stond. Het was uiteindelijk nog best een klusje om hem toegevoegd te krijgen, met name doordat het album niet op de streamingdiensten te vinden is (en dus waren er nergens tracktijden te vinden behalve op de cd). Ik vond Navarone een heerlijke (live)band en was ook één van de gelukkigen die bij het laatste afscheidsconcert aanwezig waren. Hoe fijn is het dat we die avond via dit album af en toe nog eens kunnen herbeleven?

avatar van OzzyLoud
All Day Watcher schreef:

Heel fijn! Zeker ook als video-registratie. Heb jij die ook? Document voor het leven zou ik zeggen.

avatar van All Day Watcher
Ja, die heb ik zeker. De beeldkwaliteit is geweldig! Aanrader voor iedereen die dit album nog 'moet' aanschaffen: de downloadcode zit erbij, dus je koopt eigenlijk cd en dvd ineen.